Rillettes (rijet)
Recept ještě nebyl hodnocenRillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze…
Kuřecí maso je dietní a velice jemné. Připravit se dá na mnoho způsobů. Kuřecí plátky na černých olivách krásně voní po šalvěji a hotové jsou za necelou půlhodinku.…
Máte-li rádi krémové polévky, pak je tento recept pro vás jako stvořený. Bramborovo-pórkový krém je opravdu hutný a tak nebudete potřebovat druhý chod. Samozřejmě nesmí…
Na rozehřáté ghí vhodíme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme kousky masa a kořenovou zeleninu nakrájenou na malé nudličky. Vše necháme krátce orestovat.Pak…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Omáčka: V malém hrnci si připravíme světlou máslovou jíšku, zeleninový bujón a vše necháme asi 15 minut pomalu provařit. Přidáme smetanu, nastrouhaný sýr, osolíme,…
Kuřecí plátky, příjemně vonící po rozmarýnu, připravené na bílém víně, mají krásně jemnou chuť a zachovají si svoji šťavnatost. Plátky můžeme podávat s pečenými brambory…
Dýně není jen polévka, připravit z ní můžeme spoustu různých pokrmů. Třeba skvělé krémové dýňové rizoto, které se perfektně hodí i pro slavnostnější příležitosti. Jeho…
Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si…
Slávky důkladně vydrhneme hrubou stranou houby na mytí nádobí (novou). Ve větším hrnci na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a…
Mleté maso smícháme se strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petrželku, 2/3 připraveného rozmarýnu a pořádně v ruce prohněteme. Uplácáme kuličky, které…
Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut…
Sametově jemná smetanová omáčka s hříbky, čerstvě přinesenými z procházky v lese, je lehce dochucená bílým vínem. Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a před…
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme…
Stehýnka omyjeme, osušíme a osolíme. Opečeme je na másle, přidáme na jemno nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět.Pak vložíme také na jemno posekaný česnek, orestujeme…
Mäso prešpikujeme na polovicu rozrezanými strúčikami cesnaku, potrieme olejom, okoreníme a nakoniec osolíme. Vložíme do pekáča a necháme v chlade aspoň 2 hodiny postáť …
Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se…
Brambory si dáme vařit ve slupce, poté je necháme vychladnout a spolu se sýrem je nahrubo nastrouháme, přidáme posekané bylinky, osolíme a promícháme. Filety si osušíme…
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku rozpůlíme a maso prošpikujeme tak, že dáme vždy společně proužek slaniny s česnekem. Bylinky rozmixujeme s 2…
Maso na oleji či sádle osmažíme do hněda a zatím necháme stranou.Oloupeme rajčata (můžeme je dát do vroucí vody asi na 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a…
Kuchynsky upravený roštenec potrieme olejom, dijonskou horčicou a obalíme v na hrubo rozdrvenom čiernom korení a jalovci. Položíme do pekáča,obložíme bobkovým listom,…
Krůtí stehna osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na směsi másla a oleje. Jakmile má maso křupavou kůrčičku, přendáme ho do pekáčku a vložíme do trouby,…
Krevety jsou výtečné, zdravé a jejich příprava je tak rychlá, že do pár minut máte jídlo na stole. S opečenou bagetkou a jemnou omáčkou z bílého vína si na nich jistě…
Oloupejte cibule, rozpulte je a nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Cibuli restujte při nižší teplotě dokud nebude podušená dosklovita,…