Vídeňský telecí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenPokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Dýně není jen polévka, připravit z ní můžeme spoustu různých pokrmů. Třeba skvělé krémové dýňové rizoto, které se perfektně hodí i pro slavnostnější příležitosti. Jeho…
Tímto krásným svátečním pokrmem jistě ohromíte své hosty. Balíčky z listového těsta skrývají roládu z vepřové panenky zabalenou do mangoldových listů, plněnou zajímavou…
Rúru predhrejeme na 200°C.Do pekáča (najlepšie hlineného ) dáme masť a v rúre ju roztopíme.Pridáme slaninu narezanú na kocky a cibuľu nadrobno nakrájanú. Vložíme späť do…
Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.Pripravené…
Na olivovém oleji orestujeme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, lehce zaprášíme čerstvě mletým pepřem a přidáme kari pastu či kari koření a kurkumu. Ještě…
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme,…
Elektrickou troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.Pórek, mrkev a celer omyjte, očistěte a pokrájejte asi na pěticentimetrové kousky.Cibulky nechte…
Dáme vařit špagety. Na velké pánvi rozehřejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku a nastrouhanou citronovou kůru. Necháme jen minutku nebo dvě,…
Tuňák je jednou z nejběžněji lovených ryb, jeho maso se využívá i na přípravu sushi. Steaky se připravují z nejkvalitnější části ryby, což jsou mohutné svaly podél…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou se stane jistě vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené,…
Vánoční punč nemusí být jednotvárný svou chutí. Zkuste kombinaci bílého rumu, suššího vína a ananasového kompotu. Překvapí vás svou delikátní chutí. A možná vás i…
Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si…
Maso osolíme, opepříme a v pánvi zprudka opečeme na másle dohněda. Na posledních pár minut přidáme klobásky. Vše vyjmeme a ve výpeku opečeme na větší kusy nakrájenou…
Připravuji v papiňáku:Kachní stehna opečeme z obou stran na oleji.Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, restujeme do světle zlatova. Zalijeme vínem a vývarem.Přidáme…
Očištěné maso zalijeme v misce vínem, přidáme bylinky a necháme přes noc v lednici. Maso krásně zkřehne.Druhý den maso vyndáme, osušíme a svážeme provázkem do tvaru…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Marinované houby na grilu - to je výzva pro milovníky hub i grilování. Vyzkoušejte hlívu. To je houba mnoha “tváří”a způsobů využití v kuchyni. A grilování je jedním z…
Na rozehřáté ghí vhodíme nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme kousky masa a kořenovou zeleninu nakrájenou na malé nudličky. Vše necháme krátce orestovat.Pak…
Játra nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme spolu s nakrájenou cibulí v hlubší pánvi na oleji.Podlijeme vínem a vodou se zeleninovým bujonem, přikryjeme a necháme…
Mole con pollo je šťavnaté mexické kuře dušené v kořeněné chilli a čokoládové omáčce. Toto jídlo má výrazně kouřovou a lehce nasládlou chuť. Podáváme s rýží nebo s…
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájené osolené a opepřené maso. Přidáme cibuli a dále smažíme.Když základ pěkně zhnědne, přidáme oregano a bobkový list, polijeme maso…
Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem - z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na…
Snídaně podle horoskopu: Panny potřebují vaječnou omeletu se zeleninou, Býky nejlépe nastartuje dobrý toast
Holka u plotny radí: Tajemství dokonalého leča tkví ve správném postupu. Chuti pomůže i papriková pasta a maďarská klobása
Co všechno dokážou moderní myčky? Samy si zvolí program a ještě si s nimi popovídáte!