Zapečené těstoviny s ďobáčky od naší Moničky
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnku rozkvedláme vejce, kečup, sůl, pepř a eventuelně víno. Papriky nakrájíme na drobné kousky, ďobáčky také, pokud se nám zdají velké. Těstoviny s ďobáčky a paprikou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnku rozkvedláme vejce, kečup, sůl, pepř a eventuelně víno. Papriky nakrájíme na drobné kousky, ďobáčky také, pokud se nám zdají velké. Těstoviny s ďobáčky a paprikou…
Maso osolíme, opepříme. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla.Do výpeku v…
Játra nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme spolu s nakrájenou cibulí v hlubší pánvi na oleji.Podlijeme vínem a vodou se zeleninovým bujonem, přikryjeme a necháme…
Maso si pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme. V pekáčku si orestujeme slaninu, přidáme kousek másla, pokrájené šalotky a ještě necháme zesklovatět. Vložíme maso,…
Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut) Šalotku nakrájejte nadrobno. Hlívu nakrájejte na menší kousky. Cuketu nakrájejte na…
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme,…
Příprava plněných kuřecích prsíček je rychlá a existuje nepřeberné množství receptů. Vyzkoušejte s námi tato, plněná pršutem, mozarellou a sušenými rajčaty. Jsou krásně…
Hlívu nakrájíme na kousky a 5 minut ji opékáme na směsi másla a olivového oleje. Přidáme kolečka zelené cibulky a rozetřený česnek a opékáme dalších 5 minut. Zalijeme…
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme…
Příprava: Slaninu nakrájíme na kostičky 1x1 cm, očištěnou zeleninu nakrájíme rovněž na kostičky (mrkev, celer). Oloupanou cibuli nasekáme, vyčištěné paprikové lusky…
Troubu zapněte na 200°C. Brambory, ideálně varný typ A, oškrábejte, nekrájejte a v celku je asi sedm minut předvařte do poloměkka. Pak je sceďte a nechte vychladnout…
Dobré italské rizoto je dokonale krémové. Abychom toho dosáhli, je potřeba použít správný typ rýže. Toto rizoto dochutí aromatický fenykl a čerstvé lesní houby. Na závěr…
Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, mírně opepříme a na směsi másla a oleje opečeme ze všech stran pěkně dočervena. Přendáme do pekáčku (já jsem pekla v remosce), tuk…
Prsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Olej rozehřejte v nepřilnavé pánvi. Zprudka na něm opečte osolené a opepřené kousky ryby, nejprve masitou stranou dolů, 5 minut z každé strany. Vyjměte a dejte stranou…
Hlíva je považována za královnu mezi houbami, je plná vitamínů a prospěšná pro lidský organismus. Mimo to i skvěle chutná. Grilovaná, naložená v marinádě z čerstvých…
Rohlíky namočíme do vína a pak je i s masem a sádlem umeleme najemno, můžeme pomlít i dvakrát.Za stálého promíchávání přidáváme mléko a koření, sůl přidáme podle chuti…
Připravuji v papiňáku:Kachní stehna opečeme z obou stran na oleji.Přidáme cibulku nakrájenou nadrobno, restujeme do světle zlatova. Zalijeme vínem a vývarem.Přidáme…
Jako pokrm na slavnostní příležitosti se skvěle hodí šťavnatá a křehká pečená jehněčí kýta. Připravíme ji v osvědčené kombinaci s česnekem a rozmarýnem. Kýtu podáváme v…
Pokud chcete pro svoji rodinu uspořádat sváteční oběd, pomalu pečená hovězí kýta v cibuli se sušenými rajčaty určitě všechny nadchne. Příprava je sice zdlouhavá, a…
Vykuchané a očištěné siveny opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. V hrníčku si smícháme kmín, koření na ryby, prolisovaný česnek, sůl. Směsí potřeme vnitřek ryby a…
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přendáme do pekáčku, přidáme…
Maso nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky z obou stran krátce osmahneme, tak, aby…
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájené osolené a opepřené maso. Přidáme cibuli a dále smažíme.Když základ pěkně zhnědne, přidáme oregano a bobkový list, polijeme maso…