Pupek na zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a…
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným…
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky.Do hrnce dáme vodu, nachystané jablíčka, cukr, skořici, hřebíček a vaříme.Až jsou jablíčka měkké přilejeme víno, prohřejeme ale…
Uvařené brambory nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed brambor uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme a přidáme mouku. Propracujeme těsto.Z těsta vyválíme…
Kosti důkladně očistíme a propláchneme studenou vodou.Pak je vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme a dáme zapéct na 25 minut do trouby při 170°C (dotmava, ale nespálit)…
Nakrájenou cibuli s česnekem na plátky orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, prudce ho osmažíme, přidáme mletou papriku, rajče, feferonku a papriky nakrájené na…
Maso nakrájíme na silnější plátky. Jemně obalíme v mouce a na rozpáleném oleji prudce opečeme z obou stran. Odložíme ho bokem.Ve výpeku opečeme cibuli nakrájenou na…
Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda. Rozdrobíme bujon a společně…
Hovězí Stroganoff je minutkový pokrm, který pochází z ruské kuchyně. Připravuje se z kvalitního minutkového hovězího masa, většinou ze svíčkové. Jistě si ho oblíbíte pro…
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Přípravy hovězího masa se není nutné obávat. Plátky libového masa lze připravit upečením v pánvi, se zeleninou, na víně a s rajčatovou pastou. Výsledný pokrm vás potěší…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky, stejně tak mrkev (může být na půlměsíce). Na větší pánvi rozehřejeme olej a cibulku usmažíme dozlatova. Poté přidáme mrkev a…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Název bažant podle pana nadlesního v sobě skrývá opravdovou lahodu plnou skvělého masa a zeleniny. Bažantí stehna obalená v plátcích slaniny a podlitá kvalitním červeným…
Příprava: Kachnu vykostíme (kdo umí vykostit kuře, tak s tím nemá problém): Kachnu otočte prsy na prkénko a rozřízněte po páteři. Pak pomocí krátkého nože oddělíme…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, oestujeme. Přidáme mletou sladkou…
Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené…
Plátky masa omyjeme, osušíme, posolíme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme olej a plátky na něm z obou stran rychle orestujeme.Maso pak vyndáme a na výpeku…
Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…
Holka u plotny radí: Jak na leknínky z lineckého těsta? S pudinkovým krémem a mandlovými plátky chutnají skvěle
Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný
Grilování ovoce, díl II.: Jak skvěle připravit měkké ovoce banán, jahody i meloun