Demi Glace
Recept ještě nebyl hodnocenDemi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho…
Maso si osušíme, nakrájíme na kostky a zprudka opečeme na másle ze všech stran a přendáme si ho do hrnce. Zalijeme vínem, přidáme veškeré koření (krom papriky), mrkev a…
Maso v celku se prošpikuje slaninou, celým česnekem a pár hřebíčky, zalije se trochou vinného octa a dá se do druhého dne odležet. Druhý den maso vyndáme, otřeme,…
Dlouhé a především zimní večery jsou spojeny s pohodou v teple domova, ideálně v křesle a s teplým dobrým nápojem. Takový najdete v tomto receptu. Čaj dochucený kořením,…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Dušené vepřové maso na houbách nádherně provoní váš dům divokým kořením, česnekem a vínem. Tento vydatný pokrm se výborně hodí pro chladnější podzimní dny strávené na…
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným…
Jednoduchá jídla milují začátečníci i zkušení kuchaři. A právě takové jsou tyto špagety. Omáčku z rajčatového protlaku a červeného vína doplňuje kvalitní klobása a…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Nejdříve vše připravíme. Nakrájíme cibuli na drobno, česnek na plátky, maso na větší kostky a slaninu na proužky.Na oleji orestujeme cibuli (ne do hněda), přidáme…
Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Troubu zapneme na 170° C spodek/vršek.V…
Hovězí maso je dobrým zdrojem bílkovin a minerálů. Pečlivá příprava zaručí, že si zachová svoji šťavnatost a bude se krásně rozpadat. Hovězí maso skvěle funguje v…
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…
Tradiční boloňská omáčka vyžaduje delší čas přípravy a jinak tomu není ani v našem receptu. Výhodou je, že si můžete připravit větší množství, které si uchováte na…
Jelení závitky jsou lahodný a sytý pokrmy plný výrazné chuti. Šťavnaté maso se doplňuje slaninou, šunkou, cibulí a kořením a vše se dusí v červeném víně s tymiánem.…
Kaštany nařízněte do kříže a asi 15 minut pečte v troubě nebo na pánvi. Pak ještě horké oloupejte. Zalijte vínem tak, aby byly ponořené a vařte na mírném ohni asi 30…
Houby očistíme a dusíme na oleji společně s kmínem pepřem. Nyní si osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená obě masa na kostičky, sůl a dusíme.…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a nařízneme okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrole na sádle osmahneme plátky masa a vyjmeme je na…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Játra opláchneme a očistíme.Nakrájenou cibulku zpěníme na tuku, přidáme játra a zprudka je opečeme.Zalijeme protlakem, vínem, přidáme zavařeninu a koření. Krátce…