Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Víno červené - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Cizrna na červeném víně

Cizrna na červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový…

past1978

30 min

Námořnické maso

Námořnické maso

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Prvně uděláme omáčku. V hrnci na oleji zpěníme na drobno nakrájenou velkou cibuli (150 g). Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a necháme chvíli…

Fazolový kotlík Videorecept

Fazolový kotlík

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Fazole jsou luštěniny, které nabízí mnoho variant využití od pikantních gulášů a polévek až po sladké řezy. Naslano se ale nejčastěji připravují s rajčatovým protlakem a…

ivulinka

80 min

Vepřové plecko v zelenině

Vepřové plecko v zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso osolíme a opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme v hrnci, osmahneme na ní na kostičky nakrájenou cibuli, kolečka…

ivulinka

120 min

Pomalu pečená kližka na Moravance

Pomalu pečená kližka na Moravance

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se…

mika59

240 min

Bažantí paštika

Bažantí paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…

jipohe

65 min

Ragú z divočáka

Ragú z divočáka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na sádle orestujeme nakrájenou zeleninu a na ní pak kančí maso. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme vývar, koření a tymián (zabalené v…

Králík na víně

Králík na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Králíka osolíme, opepříme, obložíme kořenovou zeleninou a kořením, zakapeme olejem a červeným vínem. Necháme odležet v chladu cca 10 hodin. Králíka vyjmeme. Zeleninu s…

Svařené víno

Svařené víno

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Svařené víno během mrazivého zimního počasí příjemně zahřeje. Pokud na něj máte chuť, nemusíte čekat na adventní trhy, doma ho připravíte během chvíle. Svařené víno…

lenka-m

15 min

Jelení guláš s houbami

Jelení guláš s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zvěřina chce trpělivost a preciznost při přípravě. Dochutit maso z jelena s houbami, připravit k němu skvělé karlovarské knedlíky je sice trochu časově náročnější, ale…

Bahula

120 min

Kořeněný králík se švestkami

Kořeněný králík se švestkami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…

Bažant na víně

Bažant na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěného a omytého bažanta rozporcujeme, prošpikujeme proužky slaniny, posolíme a opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme, opepříme,…

Česnečka

Česnečka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud hledáte polévku, která vás postaví na nohy a posílí váš organismus, zkuste tento originální recept na česnečku. Nehledejte v ní však brambory, je totiž plná masa,…

aachje

140 min

Uzená pečeně na dvě varianty

Uzená pečeně na dvě varianty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…

Lahodný punč s brusinkami

Lahodný punč s brusinkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

V hrnci svaříme vodu s cukrem a kořením, následně přidáme víno a rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme.Horké naléváme do sklenic, do nichž jsme dali lžičku…

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kousky kuřete lehce poprášíme moukou promíchanou se solí a pepřem a přebytek oklepeme. Na pánev dáme polovinu oleje, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a kuře ze…

Bahula

70 min

Hovězí osso buco na víně

Hovězí osso buco na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maso drží vcelku blána, kterou na několika místech přeřežeme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme. Po obvodu přilepíme pár lístků šalvěje a mezi malé svalíky…

Jelení guláš (kotlíkový)

Jelení guláš (kotlíkový)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek nadrobno, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a papriku na plátky (proužky).Na rozpáleném sádle opečeme…

Konfitovaná hovězí líčka

Konfitovaná hovězí líčka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Hovězí líčka na červeném víně jsou jednou z největších delikates. Libové maso z líček je ještě jemnější než hovězí kližka, má výraznou chuť a je šťavnaté. Neexistuje…

rebeka

320 min

Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Z chutného a aromatického jeleního masa můžeme připravit výborné ragú s bohatou chutí. Dlouhá příprava zajistí, že bude maso krásně měkké a všechny chutě se správně…

poslirecept

120 min

Krůta na divoko

Krůta na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Maso si naložíme den předem do marinády.Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.Druhý den si připravíme pánev, na ní…

1 2 3 4 5 6 31