Hroznové potěšení v listovém těstě
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm. Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout. Bílou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové těsto vyválíme a vykrojíme 2 kola o průměru 20cm. Obě kola na pečicím papíru upečeme v troubě přehehřáté na 180°C a necháme na mřížce vychladnout. Bílou…
Do mísy dáme podmáslí, vejce, kukuřici, cukr, pudingový prášek, pokrájené víno a zahustíme moukou. Vše promícháme. Na pánvi s kapkou oleje děláme lívanečky, které z…
Nálev: Do hrnce vysypu oba sáčky, přidám ocet, 2 litry vody a pečlivě rozmíchám, povařím asi 3 minuty, pak přidám výše jmenované koření a bylinky a sůl, cukr dle chuti -…
Hermelín, balkánský sýr a jablka nakrájíme na menší kostičky, šunku na nudličky. Jablka pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Menší hrozen vína pečlivě omyjeme a…
Šalát natrháme a zľahka premiešame s kockami jablka a hrušky.Pridáme na polovice narezané hrozno.Banán popučíme vidličkou a metličkou prešľaháme s jogurtom, kari, medom…
Já to udělala tak, že do hrnku jsem dala jablko několikrát naříznuté a do těch naříznutí jsem napíchala špejle. Na ty jsem pak různě skládala ovoce :)
Je čas na lehký letní moučník. Ano, právě teď je ten správný den na řezy z piškotového těsta s ovocem a osvěžujícím mascarpone krémem. Příprava nezabere tolik času, zato…
Tvaroh ušleháme s kysanou smetanou, mlékem a cukrem.Maliny a borůvky promícháme s cukrem a necháme odstát, až pustí šťávu.Do 4 větších pohárů klademe střídavě tvaroh,…
Snadné sýrové jednohubky s hroznovým vínem nebo olivami nesmí chybět při žádné narozeninové či silvestrovské oslavě. Skvělá chuťová kombinace se hodí ke sklence dobrého…
Čerstvé letní zelí svoje chutě nejlépe předá v dobrém salátu. Salát doplňte řeckým jogurtem a chuťově výraznějším typem octa. Před podáváním přihoďte pár barevně…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
Koláč s hroznovým vínem a kokosovou peřinkou je lahodný dezert, který spojuje šťavnatost čerstvého hroznového vína s exotickým nádechem kokosu. Křehké těsto kontrastuje…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Meloun ořežeme do tvaru košíku. Dužinu vydlabeme, odpeckujeme a nakrájíme.Přidáme ostatní nakrájené ovoce a dáme vychladit. Vychlazené ovoce vrátíme do melounové slupky…
V misce smícháme majonézu s cibulkou, rozdrobeným rokfórem a kořením, zvolna přimícháme podmáslí. Ve velké míse smícháme nakrájená jablka, která zakápneme šťávou z…
Z paradajok odrežeme vŕšok a lyžičkou vyberieme vnútro.Do misky posekáme malý zväzok pažitky, nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozno, bryndzu.Primiešame biely jogurt.Všetko…
Bílky se solí šleháme, jakmile se napění, přidíme cukr a šleháme do hustého sněhu. Přidáme žloutky a dál šleháme. Dále postupně olej, vodu a esenci. Nakonec zlehka…
Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, okořeníme. Pórek očistíme, nakrájíme na špalíčky, česnek očistíme, nakrájíme na plátky, hrozny umyjeme. Na nachystané řízky…
Obě mouky, cukr,sůl,prášek do pečiva, vejce a vychlazené máslo nakrájené na kousky dáme do mísy a zpracujeme na těsto. Namačkáme na dno koláčové formy předem vymazané…
Jeden ananas rozřízneme podélně tak,aby nám zůstaly zelené listy. Ananas mírně vydlabeme. Z druhého ukrojíme dva silnější kulaté plátky-to budou kolečka,která…
Salát natrháme do misky, přidáme vydlabaný meloun, hrozny a olivy (můžeme rozpůlit nebo pokrájet na malé kousky). Posypeme nastrouhaným sýrem a dochutíme solí, pepřem,…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Do misky vlijeme jednu lžíci oleje, přidáme koření na grilovaný sýr a promícháme. V této směsi pečlivě ze všech stran obalíme Hermelín.Ten pak položíme na kus alobalu,…
Vše odšťavníme! Čeká vás opravdu lahodná a osvěžující chuť. Díky živinám v obou surovinách dostanete přímo vitaminovou bombu!
Jak pěstovat rajčata? Kvalitní sazeničky jsou základ, a pokud si je chceme předpěstovat, právě teď je nejvyšší čas na jejich vysazení
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Velký přehled vinobraní 2023: Kde ochutnáte nejlepší burčák, kde zažijete retro časy a kudy projde sám Karel IV.