Ovocný dortík - zdobení
Recept ještě nebyl hodnocenDávám to sem jako inspiraci pro ostatní. Jde o jednoduchý dort, který díky naskládanému ovoci vypadá docela složitě (hlavně pro ty co nepečou).
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dávám to sem jako inspiraci pro ostatní. Jde o jednoduchý dort, který díky naskládanému ovoci vypadá docela složitě (hlavně pro ty co nepečou).
V míse utřeme nebo na šlehači ušleháme tuk s cukrem a žloutky, postupně vmícháme polohrubou mouku a nakonec sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, nebo ho…
Ovoce oloupeme a nakrájíme na větší kousky, zakapeme citronovou šťávou a můžeme přidat jogurt, případně i jiné ovoce, záleží na vaší chuti:)
Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10minut. Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a…
Tvaroh, vejce a máslo vyšleháme do hladka. Do tvarohové hmoty vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a cukrem, kůru, mléko a rum. Plech vymažeme tukem, vysypeme…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Postupně přidáváme všechny ostatní suroviny - olej, podmáslí, mouku, prášek do perníku a strouhaný perník.... Těsto nalijeme na…
Upečete korpus, na který jste zvyklí nebo můžete použít tento recept: 6 ks vajec, 300 g polohrubé mouky, 300 g cukru krupice, 100 ml oleje, 1/2 kypřícího prášku. Vejce…
Ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a postupně ostatní suroviny. Poklademe hrozny. Ušleháme sníh a jemně vmícháme cukr a kokos. Vrch potřeme sněhem s…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, stejně tak pomeranč a ananas. Smícháme a přidáme smetanu, sůl, pepř, citronovou šťávu a nadrobno nasekanou petržel.Lehce promícháme a…
Bobule hroznů otrháme z třapin a opravdu důkladně je opereme.Okapané pak ukládáme do sklenic, zaléváme horkým nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (20 minut při 85 °C).
Na cesto zmiešať všetky suroviny (okrem 1pl kakaa a 2pl mlieka), vznikne nám redšia hmota. Na plnku tiež všetko zmiešame (okrem hrozna)- tiež bude redšia plnka. Na…
Očistené ovocie pokrájame na plátky, menšie kúsky. V teplej vode rozpustíme med, pridáme strúhaný zázvor a citrón. Opatrne všetko premiešame, necháme dobre uležať v…
Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko,…
Na plátky sýra dáme feferonkový salát.Srolujeme.Překrojíme v polovině.Servírujeme s hroznovým vínem.
Tvaroh smícháme s pudinkem, cukrem a dle potřeby mlékem. Veku nakrájíme na plátky. Do misky nalijeme mléko. Jednotlivé plátky namáčíme do mléka a poklademe na dno a…
V míse smícháme mouku, sůl, cukr a sušené droždí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutky, a pak postupně přidáváme mléko, olej a sádlo.Vymísíme hladké těsto,…
Žloutky ušlehat s cukrem do pěny. Z bílků ušlehat pevný sníh a mouku prosít. Postupně vmíchat sníh a mouku do žloutkové pěny. Těsto natřít na důkladně vymazáný a…
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko. Pečeme v dortové…
Nakrájejte na malé kousky kuřecí prsa, osolte, opepřete a orestujte na olivovém oleji. Nechte vychladnout. Mezitím si nakrájejte na kostičky jablka a ananas.…
Briošky: v hrnku svaříme vodu, máslo a sůl. Do vroucího vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání pořádně propaříme, až je z mouky tuhá koule a na dně hrnku se…
Žloutky utřeme s 1/3 cukru, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny a přimícháme…
Zakysanou smetanu s moučkovým i vanilkovým cukrem a skořicí vyšleháme do pěny. Sušenky nasekáme na malé kousky. Kuličky hroznového vína otrháme a osušíme. Do pohárů…
Rajčata,okurky,cibuli nakrájet na kousky,kuličky hroznového vína nakrájet na půlky,přidat šťávu z limetky,cukr,sůl,trochu vody a všechno promíchat
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Na…
Bezmasá jídla: Čočkové karbanátky jsou skvělou náhradou těch masových, voní čerstvými bylinkami a jsou jednoduché
Domácí rajčatový protlak je báječnou možností, jak zpracovat rajčata a uchovat si jejich chuť až do zimy
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k Vánocům: Vyrobit si ho doma je hračka a stojí to jen pár korun