Dvojí líčka v Pomalém hrnci s fazolkami
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku. V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! - viz…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku. V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! - viz…
Na zpěněné cibuli a česneku (obojí nakrájené na plátky) orestujeme maso. Buď v hrnci, nebo vedle na pánvi, ne každý PH se může použít na plotně. Papriku nakrájíme na…
Troubu předehřejeme na 250 stupňů.Lilky napícháme ze všech stran vidličkou a vložíme do trouby na rošt nebo plech (někdy prasknou a vytéká z nich šťáva, doporučuji proto…
Kuřecí maso očistěte od tuku, prokrojte na ploché kousky. Smíchejte citronovou šťávu, olej, chilli, česnek, osolte a do marinády vložte kuřecí kousky minimálně na hodinu…
V remosce nebo troubě upeč polovinu dýně pokapanou olejem, osolenou, posypanou vločkami (nemusí být). Délka pečení se liší dle použitého spotřebiče. Lehce vychladlou…
1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu, na poslední 3 minuty varu k nim vhodíme na menší kousky pokrájené fazolky. 2. Mezitím si do misky vyklopíme tuňáka i s…
Srdce rozpůlíme a velmi pečlivě očistíme od tuku, krevních sraženin apod. V misce si smícháme koření a sůl – je lépe méně, dokořenit se dá vždy. Směs vetřeme do srdce…
Uvařenou řepu nastrouháme na jemno. Promícháme ji s uvařenou čočkou, nakrájenou šalotkou a ostatními přísadami.Z připravené hmoty utvoříme placičky a pozvolna je…
Očistíme játra, překrájíme na menší kousky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky, zelenou papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na…
Okurku nakrájíme na jemnější kolečka, papriky na drobné kousky, cibuli na čtvrtměsíčky a půlměsíčky. K 1/3 šálku jablečného octa přilijeme vodu, abychom měli 1/2 šálku…
Dáme vařit penne v osolené vodě podle návodu. Špekáček nařízneme podélně po obou stranách a nakrájíme na kolečka. Opečeme na oleji. Pak dáme stranou.Do stejné pánve, kde…
2 hodiny předem namočíme rozinky do šťávy z citronu.Jablko nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme rozinky se šťávou, med, olej, chilli vločky a pepř. Necháme…
Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.Červenou cibuli nakrájíme…
Cibuli a papriku nakrájíme najemno. Dáme na pánev s olejem a necháme za občasného míchání změknout.Přidáme koření, necháme rozvonět a vlijeme rajčata. Dáme rajčatovou…
Máslovou dýni omyjeme a nakrájíme na malé, asi centimetrové kostičky. Smícháme s červenou paprikou, tymiánem a česnekovým olejem. Dáme na pečícím papírem vyložený plech…
Papriku nakrájíme na kousky, rajčata na půlky, cibulku na kolečka.Na horkou pánev s nepřilnavým dnem vložíme všechny suroviny najednou, použijeme vysokou teplotu. Jemně…
Zahřát máslo + olej, opéct dozlatova na tenko nakrájený pórek, přidat kaštany a brambory na kostky. Krátce opéct. Zalít vývarem, přidat tymián (lépe čerstvý, ale může…
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli na kroužky, kapii na kousky a česnek na plátky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáme cibuli, kapii,…
Rýži důkladně propláchneme a dáme vařit dle našich zvyklostí.Šalotku nakrájíme na kroužky, kapii na kousky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a kapii,…
Nektarinky a případně i další, drobné ovoce nakrájíme na drobné kousky, rozmačkáme ještě vidličkou. Zakápneme šťávou a okořeníme. Necháme odležet. Mezitím odkrojíme ze…
Maso nakrájíme na kostky cca 8 cm velké, cibule nahrubo, česnek na plátky. Z pomeranče odkrojíme kůru a zachytíme šťávu.V kastrolu rozehřejeme olej a maso orestujeme,…
Křídlům odsekneme konce ( u nás si na nich pochutnává náš kocourek), osolíme kouřovou solí, okořeníme pepřem a chilli vločkami, zakápneme balzamikem a olejem, promícháme…
Dostali jste chuť na asijskou kuchyni? Vyzkoušejte recept na smaženou rýži, která může být hlavním chodem či přílohou a dá se podávat s masem i bez. Překvapte své blízké…
Rybí kari je v naší kuchyni netradičním pokrmem. Kousky tresky jsou vařeny v pikantní omáčce z červeného kari a kokosového mléka. Chuťově a barevně je pak doplňují…