Krkovice v copánku v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenPečená vepřová krkovice chutná v jakékoliv podobě. Tady vám přinášíme recept na její úpravu v pomalém hrnci. Maso je ozvláštněno nejen chutí medvědího česneku, ale navíc…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pečená vepřová krkovice chutná v jakékoliv podobě. Tady vám přinášíme recept na její úpravu v pomalém hrnci. Maso je ozvláštněno nejen chutí medvědího česneku, ale navíc…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…
Ze slaniny oddělíme pár plátků a odložíme je na dozdobení polévky. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno a na kousku másla ji orestujeme.Mrkev nastrouháme najemno, brambory…
Hledáte inspiraci na nedělní oběd? Vyzkoušejte tyto řízky připravované na přírodní způsob v hořčičné omáčce. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo brambor.
Vepřové karé neboli pečeni najdete mezi kýtou a plecí. Jedná se o velmi kvalitní vepřové maso, které nepotřebuje dlouhé dušení ani výrazné koření. Vyzkoušejte ho v této…
Kousky hovězí kližky, pomalounku pečené na směsi sladkokyselé zeleniny se doslova rozpadají, jak jsou křehoučké. Červené víno omáčku ještě dochutí a v kombinaci se…
Klasická polévka z párků a brambor ochucená sladkou mletou paprikou je velmi jednoduchá na přípravu. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem, povaříme, scedíme a přidáme párky…
Velmi rychle a chutně připravené kuřecí kousky z prsních řízků připravíte podle našeho receptu. Trochu zajímavých přísad a místo obligátních řízků máte luxusně…
Vepřové kotlety s balkánským nádechem voní po rajčatech, slanině a paprikách. Čerstvé papriky stačí podusit na skus, hotové jídlo pak podávejte s rýží a posypané sekanou…
Výborná krémová polévka je ochucená výrazným kořením. Mrkev ji dodává krásnou barvu a vše zjemňuje kokosové mléko, které polévku ozvláštní svou nezaměnitelnou chutí.…
V Hradní restauraci v Lokti můžete ochutnat výborné vepřové koleno podle Elišky Přemyslovny. Připravit si ho můžete i doma, protože vepřové koleno a černé pivo, to je…
Sezóna cuket je v plném proudu a pokud jich máte doma přebytek, zkuste z nich připravit zajímavě okořeněnou vepřovou plec s lehce pikantní omáčkou a cuketou. Pokud jako…
Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka a maso na kostky.Rozpustíme sádlo, přidáme cibuli, sušené houby a kmín. Necháme cibuli zesklovatět, přidáme česnek a…
Výtečný nedělní oběd zvládnete s pomocí pomalého hrnce připravit téměř bez práce. Vepřové plátky na zelenině a žampionech, zůstanou díky přípravě při nižší teplotě…
Maso si nakrájíme na kostky, do misky dáme hladkou mouku a maso v ní vyválíme. Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na oleji, opečeme úplně do hněda. Poté přidáme…
V pekáčku rozškvaříme nakrájený špek, přidáme cibuli a orestujeme. Přidáme sádlo, nakrájené maso na kostky obalené v mouce, nakrájené klobásy, osolíme, opepříme,…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou…
Oblíbená retro polévka našich babiček, které dokázaly vykouzlit dobrotu ze všeho, co bylo právě po ruce. Dobrá teplá polévka zahřeje na těle i na duši. I naše hodně…
Pokud vám od oběda zbyde maso, ideální volbou je použít ho pro přípravu omáčky. Znojemská je snadná a chutná omáčka, jejíž hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která jí…
Kuřecí maso je vděčným sluhou všech šetrných hospodyněk. Je levné, chutné a dá se připravit na tisíc způsobů, včetně toho svátečního. Tato pečená stehna na cibulce jsou…
Vepřové na mrkvi a cuketě je lahodný a výživný pokrm, který přináší skvělou kombinaci šťavnatého vepřového masa a čerstvé zeleniny. Toto jídlo je oblíbené pro svou…
Snadný a rychlý oběd v podobě těstovin s sýrovou omáčkou, ten snad ocení všichni. Jemná, ale ideálně slaná omáčka vznikne kombinací sýru, slaniny a smetany. Do ní v…