Pórková polévka s uzeným lososem
Recept ještě nebyl hodnocenLahodná smetanová pórková polévka je doplněná osmaženou houstičkou a uzeným lososem. Krásně voňavou a hezky ozdobenou polévku můžete klidně servírovat jako jeden z chodů…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lahodná smetanová pórková polévka je doplněná osmaženou houstičkou a uzeným lososem. Krásně voňavou a hezky ozdobenou polévku můžete klidně servírovat jako jeden z chodů…
Lahodný batátový krém je ideální do chladných dnů. Polévka je sytá a kokosové mléko jí dodává jemnost. Můžeme ji ale i trochu zvýraznit chilli papričkou. Polévku…
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Pokud je zelenina měkká, tak polévku odstavte.Polévku rozmixujte tyčovým…
Lehká, svěží a plná chutí léta – letní zelná polévka s houbami a bramborem je vhodným jídlem pro teplé dny. Kombinace kysaného zelí, čerstvých lesních hub a nových…
Objevte zdravou inspiraci pro diabetiky – kuřecí roládu s jemnou zeleninovou omáčkou a lehkým knedlíkem z čerstvého sýra. Tento lahodný pokrm spojuje vyvážené chutě s…
Doměkka podušené hovězí plátky v omáčce, to je klasika, která se hodí i na nedělní oběd. Připravte si tyto plátky hned na dvojích houbách. Do omáčky přijdou jak sušené,…
Žampionová paštika je vynikající alternativou k těm masovým. Její příprava je navíc rychlá a snadná. Portské víno, slanina a směs koření dávají paštice autentickou chuť.…
Polévky z luštěnin jsou velmi vydatné a v chladných dnech i příjemně zahřejí. Do této polévky navíc kromě fazolí přidáme i jáhly, které ji pěkně zahustí, a smetanu pro…
Tradiční velikonoční sekaná je symbolem konce půstu a počátku hodování. Nesmí v ní chybět různé druhy masa, pečivo, koření a vajíčka. V této sekané tak najdeme kromě…
Skvělý víkendový oběd připravíte snadno a rychle z mletého vepřového masa na kmíně. Jako příloha se skvěle hodí bramborový knedlík s mrkví a dušené zelí. Vynikající…
Z vepřového masa připravíme mnoho různých pokrmů. Se svěžími kedlubnami můžeme uvařit směs s kousky vepřové plece. Tu stačí dochutit kmínem, solí a pepřem a podlít…
Tato rychlá a výrazná polévka, je ideální pro podzimní nebo zimní dny, kdy potřebujete zahřát, posílit tělo a dodat mu energii. Hotová v hrnečku je za pár minut.…
Zadělávané kedlubny jsou skromné, ale chutné jídlo, které připravovaly už naše babičky. Připomeňte si ho s tímto receptem a určitě si pochutnáte. Podávejte je se…
Šťavnaté bifteky z mletého hovězího masa podáváme s výraznou a dobře ochucenou omáčkou z rajského protlaku, kořenové zeleniny a vína. Tento pokrm se skvěle hodí pro…
Tato jednoduchá omáčka s jemnou chutí medvědího česneku skvěle chutná podávaná s vejcem natvrdo, uzeným masem a dobrým domácím knedlíkem. Kromě dobré chuti příjemně…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Tuto krémovou polévku připravíme z brambor, batátů a řapíkatého celeru. Po rozmixování ji zjemníme smetanou. Na závěr do polévky přidáme nakrájený medvědí česnek, který…
Na pánvi s trochou oleje osmažíme cibuli, přidáme rýži s mletým masem, sůl, pepř, asi 5-7 minut osmahneme.Sundáme a zamícháme vejce, ochutíme pepřem, solí. Směs klademe…
Cibuli nakrájíme nadrobno a na směsi oleje a másla ji za stálého promíchávání opečeme dohněda (cca 15-20 minut na nízké teplotě). Zhruba v polovině času ji zasypeme…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. Cibuli a papričky nakrájíme nadrobno, salám nakrájíme na malé kostičky, sýr nastrouháme…
Žlutou cibuli nakrájíme na silnější měsíčky a na másle trochu zesklovatíme, přidáme na kostky pokrájené maso, okořeníme a vložíme k masu silné stonky libečku a 3…
Nakrájíme maso, brambory, celer na kostky. Cibuli a česnek na drobno. Cibuli zpěníme na sádle, po chvíli přidáme česnek a protlak. Zarestujeme přisypeme papriku a mouku.…
Uzené maso částečně uvaříme, brambory nakrájíme na kostky a cibulku na měsíčky-obojí opečeme na sádle, a posypeme kmínem.Vymastíme pekáč sádlem, na dno dáme pokrájené…