Dýňová roláda s tvarohovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy od robota dejte vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Zatímco se vejce s cukrem šlehají, připravte sypkou směs. Do misky nasypte mouku, dýňové koření, jedlou…
Do misy rozklepneme vajcia a vyšľaháme ich so soľou a zázvorom.Vyšľahané vajcia vymiešame s husacou masťou a pridáme nadrvený maces. Dobre vymiešame a za stáleho…
Pokud chcete rychle upéct něco sladkého, tak drobenkový koláč je vždy sázka na jistotu. Suroviny máme většinou ve spíži, ovoce můžeme použít čerstvé i kompotované, tudíž…
Voňavé křupavé sušenky pikantní chuti potěší každého! Zázvorové sušenky se skořicí si vychutnáte s voňavým čajem nebo kávou. Skvělá mini sladkost, kterou si můžete…
Jemná králičí stehna jsou ideální na přípravu křupavých řízků. Výraznější chuť jim dodává marináda, do které je naložíme přes noc. K smaženým řízkům podáváme vařené…
Jednoduchá smažená rýže i s opravdu malými zbytky zeleniny, vejcem a ždibci masa je překvapivě po správném dochucení lahůdkový a plnohodnotný pokrm. Můžete na ni…
Chuťově výrazná zeleninová příloha, která je zároveň snadná na přípravu. Sladkost rajčat a cibule se propojí s vůní česneku, rozmarýnu a špetkou chilli a vznikne tak…
Polévka z pečené mrkve v sobě spojuje přirozenou sladkost zeleniny s jemně nasládlou karamelovou chutí, kterou získá pečením. Díky zakysané smetaně a koření je krémová,…
Tento pokrm je inspirovaný pestrými chutěmi čínské kuchyně. Restovanou směs zeleniny podáváme se smaženými rybími kousky, obalenými v křupavém a výrazném těstíčku. Jako…
Polévka ze žlutého hrachu v sobě skrývá nádech orientu. Voní po kari koření, římském kmínu a koriandru. Zázvor dodá lehkou pikantnost a batáty zase sladkost. Kombinace…
Pokud máte na zahrádce přebytky cuket a už nevíte, co s nimi, zkuste je zavařit podle tohoto receptu. Dle chuti si můžete připravit buď pikantní, nebo jemnou variantu. V…
Cuketová příloha v jednoduché a lehce pikantní rajčatové směsi s cibulí a česnekem. Skvělá jako zásoba ve sklenicích. V zimě stačí zajít do spíže, otevřít a máte…
Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nařízneme, aby se při opékání nezkroutily.V pánvi rozehřejeme trochu oleje s jednou lžící másla a kotlety zprudka opečeme…
Všetky prísady okrem tekvice dôkladne šľahačom vymíešame ( nebude to tekuté, skôr ako žmolenka ). Pridáme tekvicu a na malých otáčkach šľaháme dovtedy, kým sa neurobí…
Dýňová marmeláda s citrusy je výbornou alternativou k čistě citrusové marmeládě. Pokud máte rádi netradiční chutě a chcete vyzkoušet něco nového, tato podzimní variace…
Křupavé kousky kapra připravené na způsob hranolek a podávané s pučálkou, tedy praženým zeleným hrachem, spojují moderní nápad s dávnou tradicí. Výjimečný pokrm, který…
Šťavnaté hovězí nudličky s bylinkami, provoněné slaninou a doplněné nasládlou dýní hokaido tvoří dokonalé spojení chutí i vůní. Syté, voňavé jídlo, připravené v tlakovém…
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě nastrouhaného zázvoru…
Dýni si vydlabeme a vybereme zrníčka, pokud nějaké zůstaly a zbylou, omytou a vysušenou kůru si nakrájíme na kostky. Rozehřejeme si máslo do kterého dáme nakrájenou dýni…
Mořské plody propláchneme teplou vodou. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme plody a restujeme. Přimícháme omáčky, šťávu a zázvor. Dusíme cca 6-8 minut.Bagetu…
Plecko nakrájíme na nudličky a dobře promícháme s olejem, květem, zázvorem a kmínem. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici. V papiňáku na…
Maso v míse promícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Kdo má rád ostré, může přidat i kousek nakrájené pálivé chilli papričky.Mokrýma rukama tvoříme kuličky o…
Do pekáčku si dáme nakrájená, nebo nasekaná uzená žebírka na menší kusy, vepřový ořez, který už je nakrájený, osolíme, dáme zázvor, mletou červenou papriku, kmín, cibule…
Pokud jsou na játrech blanky, odstraníme je, játra opláchneme a osušíme. Ve srůstu nožem oddělíme od sebe a játra středem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Tím…