Polévka ze žlutého hrášku s kari, batáty a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev a cibuli nakrájejte na drobno (mrkev např. na menší kostičky). V hrnci rozehřejte olej a mrkev s cibulí na něm krátce (asi 5 minut) osmahněte. Mezitím oloupejte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev a cibuli nakrájejte na drobno (mrkev např. na menší kostičky). V hrnci rozehřejte olej a mrkev s cibulí na něm krátce (asi 5 minut) osmahněte. Mezitím oloupejte…
Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Na másle rozpustíme cukr a přidáme meruňky. Dusíme společně se zbylými surovinami do měkka a dochutíme podle chuti. Nakonec…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Nakrájíme zelí a kapii na čtverečky. Zelí dáme do kastrolku s osolenou vodou a octem vařit. Asi po deseti min. přidáme kapii a vaříme vše 25min.(aby zelí zůstalo…
Zmiešame všetky ingrediencie na nálev, prelejeme na kuracie prsia a necháme niekoľko hodín, alebo cez noc, v chladničke odstáť. Kuracie prsia opečieme na panvici, alebo…
Zmiešame múku s práškom do pečiva, cukrom, soľou a koreninami.Pridáme mlieko, vajce a roztopené maslo, premiešame a necháme 5 minút odstáť. Pitom primiešame tekvicu.Z…
Všechny ingredience (krom lososa) promícháme.Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu, použijeme na marinování veškerou marinádu. Pokud budeme grilovat na dřevěném…
Z hlávky kapusty si oddělíme 4 listy, vyřízneme tvrdou středovou část a listy necháme 3 minuty v otevřené nádobě povařit, aby vyprchalo "kapustové aroma". Hlávku kapusty…
Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme pepřem, sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou. Se zázvorem…
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou.Promneme a dobře promícháme s masem, kouskem drobně nakrájené cibule, vejcem, pepřem, solí, novým kořením, muškátovým oříškem…
Omáčka - v kastrolu osmažte na oleji česnek, přidejte rajčata, rajčatový protlak, ochuťte cukrem, solí, přidejte chilli papričku, přilejte asi půl litru vody a přiveďte…
S kuřecího masa udělej kostky nebo širší nudličky, nalož je do směsi na marinádu, stačí tak hodinka a hoď do lednice.. Az bude maso po hodince odpočaté, tak nakrájej…
Smícháme ingredience marinády, dobře promícháme, aby se med rozpustil. Paličky dáme do umělohmotného uzaviratelného boxu, přelijeme marinádou. Uzavřeme, protřeseme a…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji krátce opečeme. Zalijeme 1.5 hrnkem vody, přidáme kokosové mléko,…
Česnek nastrouháme nebo prolisujeme. Plátky masa mírně osolíme, ochutíme čerstvým česnekem a vetřeme směs koření Flekken, které můžeme namíchat podle chuti.Zalijeme…
Potřebujete odlehčit a přitom si pochutnat? Což takhle vyzkoušet čistě zeleninový pokrm ochucený jen zlehka sójovou omáčkou, směsí koření vyladěnou trochu do…
Řízky v jakékoliv podobě má rád snad každý. V tomto receptu jsou plátky kuřecích prsou marinované v jogurtu s česnekem, zázvorem a citronovou šťávou. Jako přílohu k nim…
Pražené pikantní mandle podáváme jako chuťovku při různých oslavách. Hodí se k jakémukoliv občerstvení, k vínu i pivu. Při dávkování množství koření, cukru a soli…
Teriyaki omáčka je speciální japonská kořeněná omáčka, vhodná zejména k marinování masa a ryb. Snadno si jí ovšem můžete vyrobit doma a naložit si pikantní kuřecí křídla…
Součástí dobrého grilování jsou také méně známe pochoutky. Kebab z mletého jehněčího masa, příjemně pikantní a zajímavě okořeněný, si zajisté získá pozornost všech…
Rozkrájíme cibuli na středně velké kousky, cibuli rozprostřeme do mísy, na to přidáme nakrájené kotlety na nudličky/kousky dle chuti v jedné vrstvě. Nudličky potřeme…
V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme maličko soli, koření, a solamyl. Vše promícháme a necháme 30 minut v chladu. Zatím očistíme a…
Hustá omáčka zvaná čatní má svůj původ v Indii. Švestkové čatní je díky zázvoru lehce pikantní a dodá pokrmům zajímavou chuť. Hodí se k jakémukoliv druhu masa nebo k…