Podtatranský dar
Recept ještě nebyl hodnocenMäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Maso uvaříme do měkka a dáme stranou. Vývar použijeme na polévku. Do teplé vody namočíme houby shitake (lze použít i jiné) nebo je uvaříme do měkka. Uvaříme nudle, jaké…
Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku. Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme…
Rebi, už jsou tu další vánoce a nevím, zda jsi našla nějaké další staré recepty na pudding, podobné tomu, který jsi vložila před rokem. Já ve starých receptech objevila…
Kuřecí očištěné maso nakrájíme na kousky, promícháme s nasekaným zázvorem, česnekem, chilli a marinujeme v sojové omáčce a olivovém oleji. Dáme stranou. Nudle uvaříme…
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy,…
Ve větší míse smícháme všechny ingredience na karbanátky.Karbanátky pak vložíme na plech s pečícím papírem nebo olejem a pečeme na 200 °C asi 13 minut.Mezitím připravíme…
Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale…
Pec rozehrat na 160°C horkovzduch nebo 180°C horni a spodni ohrev. Pak-choi umyt. Listy oddelit od stonku a dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky.…
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list), zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik, abychom měli dost na…
Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat.Zatím do…
V horkých letních dnech se můžeme osvěžit dobrou zmrzlinou. Připravíme ji ze žlutého melounu, provoníme výrazným kořením a osladíme javorovým sirupem. Ve zmrzlině…
Nejprve uděláme dresink. V malé misce smícháme zázvor, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej a med. Dobře promícháme a odložíme stranou.Přivedeme v hrnci vodu k varu a…
Očištěné maso nakrájíme na plátky (2 řízky) a pak na nudličky. Jidášovo ucho namočíme do teplé vody, aby změklo a nabobtnalo. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Mrkev,…
Z rajčat lze vyrobit opravdu nepřeberné množství pochutin. Ať už je to kečup, omáčka na těstoviny nebo třeba tento džem. K oloupaným rajčatům stačí přidat pár výrazných…
Kachní srdíčka (očištěná) si dáme s kouskem cibule a celým pepřem vařit do papiňáku (kdo nemá, vaří do měkka) na 20 minut. Poté vyjmeme z vývaru (ten použijeme na…
Karotku očistím, vybírám mladou, pokud mám vetší, překrojím ji napůl po délce. Na pánvi rozehřeji olej a orestuji karotku, přidám zázvor, posekanou feferonku, osolím,…
Králíka rozporcujeme na 6 dílů (2x přední běhy,2x zadní běhy,2xhřbet).Maso lehce prošpikujeme(nemusí se),osolíme a posypeme kořenící směsí.Do pekáčku si vložíme králičí…
Ledvinky si očistíme a vykrájíme, jak jsme zvyklí, nakrájíme je na plátky a hodně vypláchneme v horké vodě a necháme je okapat. Do kastrolu dáme olej a na něm osmahneme…
Dobrý kečup si samozřejmě koupíte i v obchodě, ale pokud máte na zahradě hodně rajčat, vyplatí se udělat ten domácí. Chuťově je nesrovnatelně lepší a nejsou v něm žádná…
Cuketovo-dýňová hořčice je vynikající a originální dochucovadlo, které spojuje sladkost dýně s jemnou chutí cukety a pikantností plnotučné hořčice. Tato domácí hořčice…
Krůtí maso omyjeme, osušíme /můžeme přidat i kuřecí stehýnka/.Všechny uvedené suroviny /med, šťávu ze dvou citrónů, hořcici, sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, nasekanou…
Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci oleje a ingredience na marinádu, dobře promícháme, uzavřeme a v chladu marinujeme, nejméně 30…
TĚSTO: Dáme si rozehřát tuk a mezitím všechny suché ingredience vysypeme do mísy (měchací), droždí rozmícháme v trošce vlažné vody a vlijeme do mísy spolu s ostatními…