Dort s ovocem a šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme vejce s cukrem a postupně přidáme horkou vodu (rozpustí cukr). Šleháme co nejdéle, čím našlehanější vejce budou, tím křehčí bude těsto. Mouku prosejeme,…
V kastrůlku si ohřejeme mléko, vsypeme želatinu, metličkou promícháme a necháme chvíli nabobtnat. Mezitím odebereme stranou na pozdější dozdobení pár kousků ananasu a…
Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po částech vmícháte mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháte tuhý sníh, všleháte vanilkový…
Všechno smícháme, tyčinky nahrubo nastrouháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme asi 30 min na 180°C. Hotový vychladlý korpus pomažeme marmeládou, nahoru…
Jeden ananas rozřízneme podélně tak,aby nám zůstaly zelené listy. Ananas mírně vydlabeme. Z druhého ukrojíme dva silnější kulaté plátky-to budou kolečka,která…
Všechny suroviny na těsto důkladně smícháme, nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut. Mezitím si připravíme náplň smícháním…
Z oddělených bílků ušleháme hustý sníh. Smícháme si dohromady cukr, žloutky, olej, vlašské ořechy, mouku a prášek do pečiva. Tuto směs přidáme do ušlehaných bílků a…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Do formy vkládáme piškoty, potom dám vrstvu smíchané smetany a tvarohu na tvaroh poklademe na kolečka nakrájený banán, další vrstva piškotů, opět tvaroh se smetanou a…
V míse postavené nad hrnec s mírně vroucí vodou rozpusťte 100 g hořké čokolády se 100 g másla a 120 g třtinového cukru. Odstavte z plotny, přidejte 100 ml silné kávy, 4…
O melounových dortech slyšel zřejmě jen málokdo a leckoho určitě zarazí, že je vůbec možné tuto zeleninu (nebo snad ovoce?) k přípravě fajnového dezertu použít. Ve…
O melounových dortech slyšel zřejmě jen málokdo a leckoho určitě zarazí, že je vůbec možné tuto zeleninu (nebo snad ovoce?) k přípravě fajnového dezertu použít. Ve…
TĚSTO: Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na…
Těsto: Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Mouku smícháme s kypřícím práškem a kakaem a opatrně vmícháme. Přidáme rum a nakonec lehce vmícháme z…
Těsto: Z prosáté mouky a ostatních surovin si na vále rukama vyrobíme hladké těsto. Pracujeme rychle, aby se nám máslo moc nerozehřálo. Těsto si rozdělíme na dva…
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme. Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem. Šťávu z kompotu zahřejeme na 80C a…
POSTUP KORPUS: Ze 3 bilku a 7 dkg cukru uslehame snih, do ktereho lehce vmichame 3 zloutky a mouku s praskem do peciva. Nalijeme do formy a dame pect. POSTUP KREM…
POSTUP KORPUS: Ze 3 bilku a 7 dkg cukru uslehame snih, do ktereho lehce vmichame 3 zloutky a mouku s praskem do peciva. Nalijeme do formy a dame pect. POSTUP KREM…
Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu s cukrem a kůrou necháme přejít varem, odstavíme a do horké rozmícháme namočenou vymačkanou želatinu. Částečně zchladlou hmotu…
Kulatou formu průměr 24cm vyložíme pečícím papírem. 350g různých sušenek podrtíme a smícháme se 70g másla. Natlačíme do formy. Směs: 250g tvarohu, 100g pomazánkového…
Na co nezapomenout při přípravě beránka? Kromě osvědčeného receptu je třeba dobře vymazat formu a ozdobit ho podle fantazie
Historie svatebních dortů: Od chlebového koláče až po šílenosti devadesátek
Polské krówki: Legendární polské karamelky miluje celý svět. Jak si je udělat doma?