Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelí - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Lví hlavy - čínský recept

Lví hlavy - čínský recept

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, vejcem, chilli, vínem, bambusovými výhonky nebo osmaženými nudličkami celeru, přidáme jemně nasekané houby, zázvor, sůl, cukr…

Segedinský guláš (v remosce)

Segedinský guláš (v remosce)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Maso pokrájíme na kostičky (pokud neseženete maso zadní, stačí hovězí na guláš, které je už předkrájené). Do remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou…

Jurgen.k

150 min

Vepřo knedlo zelko trochu jinak

Vepřo knedlo zelko trochu jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

MASO ochutíme a necháme pár minut odležet. na pánev si dáme sádlo a necháme ho rozpálit, přidáme cibuli nakrájenou na jemno a slaninu necháme ji tam až do zlatova a…

ralbyk

30 min

Boršč z Jeseníku

Boršč z Jeseníku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Do hrnce dáme vařit kus hovězího masa a tři velké morkové kosti spolu s kořením (pepř, nové koření a bobkový list). Samozřejmě sůl.Do jiného hrnce dáme na dno roztopit…

clupmi

150 min

Svěží letní salát

Svěží letní salát

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Svěží a křupavý letní salát připravíme z jemně nastrouhané zeleniny, uzeného sýra a drobně pokrájené šunky. Salát ochutíme majonézou, solí, pepřem a česnekem, jeho chuť…

yanull

35 min

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Zelňačka z raného zelí (kozí brada)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Název “Kozí brada” má tato zelňačka z čerstvého zelí. Tato polévka pochází pravděpodobně ze severní části Moravy a hlavně ze Slezska a Lašska. Zajímavá je nejen tvarem…

honzam

20 min

Řecké křupavé zelí - skvělé

Řecké křupavé zelí - skvělé

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…

Petr Blek

60 min

Salát z Vysočiny

Salát z Vysočiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nakrájíme nadrobno cibuli, zpěníme ji na oleji a promícháme ji s horkým vařeným zelím a nakrájeným uzeným masem. Salát osolíme, opepříme, promícháme a necháme chvíli…

Kyselica z Otrokovic

Kyselica z Otrokovic

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na sádle (oleji) osmažíme dozlatova cibuli, přidáme restovat slaninu (uzené maso). K základu vložíme pokrájené kysané zelí. Zalijeme troškou vody.Mezitím doměkka…

Jehněčí hřbet po bulharsku

Jehněčí hřbet po bulharsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme.Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na…

tejaja

90 min

Rychlá neděle

Rychlá neděle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek na plátky a osmažíme na trošce oleje, přidáme nakrájené žampiony, osmažíme, poté trošku podlejeme a dusíme. Jakmile žampiony…

Kuřecí čína jinak

Kuřecí čína jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky.V míse maso promícháme se solamylem, kořením Thajský gril, chilli papričkou a troškou soli. Promíchané maso přikryjeme fólií a…

suslajda

25 min

Goląbki dle Karola Okrasy

Goląbki dle Karola Okrasy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zelné listy vyndáme ze slaného nálevu a opláchneme. Mleté maso ochutíme kořením a jemně posekanou mátou (jsou dny, kdy mátou pohrdnu a provensálské koření nahradím…

Dušené debrecínské zelí

Dušené debrecínské zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zelí, ke kterému přidáme špek a kvalitní uzené debrecínské párky vám může směle nahradit celou večeři. Dochuťte zelí podle vašich preferencí, přidejte pořádný krajíc…

mika59

45 min

Zbojnický guláš

Zbojnický guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Vychutnejte si rustikální kouzlo tradičního zbojnického guláše. Tento bohatý a vydatný pokrm, plný šťavnatého masa, zelí, hub a voňavého koření, vás přenese do časů…

tejaja

110 min

1 3 4 5 6 7 9