Vosí hnízda kakaová
Recept ještě nebyl hodnocenVosí hnízda z piškotového těsta s máslovým krémem jsou stálicí na štědrovečerním stole. V tomto receptu se krém připravuje z vařeného žloutku, proto je ideální pro ty,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vosí hnízda z piškotového těsta s máslovým krémem jsou stálicí na štědrovečerním stole. V tomto receptu se krém připravuje z vařeného žloutku, proto je ideální pro ty,…
Těsto: Vše smícháme dohromady, zpracujeme v těsto a dáme do lednice ztuhnout. Ze ztuhlého těsta vyválíme plát o výšce 2 mm a nařežeme na obdélníky 6x4 cm, které…
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na vánočku, která nesmí chybět na sváteční tabuli. Příjemně vláčná, s rozinkami uvnitř, posypaná mandlemi a potřená vajíčkem,…
Podle tohoto podrobného návodu zvládne upéct výborné křupavé houstičky i úplný začátečník. Budou se hodit namazané máslem a džemem nebo jako příloha k syté polévce nebo…
Traduje se, že špagety Carbonara vznikly v Římě. Ale s jistotou nemůžeme tvrdit ani to, že je opravdu vymysleli Italové. Ať je to s jejich původem jakkoliv, zásadní jsou…
Na vále zpracujeme těsto. Dáme odpočinout do rána do lednice. Potom těsto vyndáme a necháme povolit při pokojové teplotě. Na masovém mlejnku děláme různé tvary. Pečeme…
Sušenky nemusí být jen ve sladké variantě. Krekry z plísňového sýru, másla a smetany jsou nenáročné na přípravu a po upečení křehké a křupavé. Je to ideální pochutina na…
Košíčky z lineckého těsta plněné máslovým vanilkovým krémem jsou krásně křehké a na sváteční tabuli zaujmou na první pohled. Košíčky ozdobené čokoládou a kouskem…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Vánoce se blíží a vy hledáte originální cukroví? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na dobrotu plnou másla, voňavé vanilky i bílého vína. Jistě se recept stane…
Tyto řezy, někdy též nazývané Cikánské řezy, mají v sobě všechno, na čem si můžete pochutnat. Najdete v nich ořechy, pikantní marmeládu i křupavý povrch. Zaručeně vám…
Najít cukrárnu, kde mají rakvičky stále takové, na jaké jsme byli zvyklí, není snadné. I to je důvod, proč si je upéct doma sami. Jejich výhodou je, že se dají napéct do…
Ochutnejte tyto skvělé rohlíčky z čokoládo-ořechového těsta pečené podle osvědčeného rodinného receptu. A nenechte se zmást názvem, k postním jídlům určitě nepatří, jsou…
K vánočním svátkům neodmyslitelně patří vůně vaječného likéru. Křehké cukroví spojené jemným likérovým krémem pomůže svou chutí navodit tu pravou sváteční atmosféru a…
Tyhle tyčinky nemají žádnou chybu! Jejich příprava je rychlá, snadná a výsledek vás naprosto ohromí. Připravte si podle tohoto receptu tyčinky pokaždé trochu jinak -…
Buráky nemusí být jen silvestrovským pohoštěním. Jemné sušenky slepené pikantní marmeládou dokáží udělat plno parády i na vánoční tabuli. Nakonec se můžete vyřádit i při…
Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva, které zdobí české domácnosti již po generace. Jeho křehké máslové těsto a jemná vůně vanilky v…
Z uvedený surovin vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Pak vykrajujeme kolečka nebo oválky a dáváme na plech. Pečeme na 185´C cca 8-9 minut. Vychladlé plníme…
Oválky z nadýchaného sněhového těsta pečeme pomalu při velmi nízké teplotě. Po vychladnutí je naplníme výborným máslovo-kávovým krémem. Na závěr je ještě polijeme…
Mandlové vykrajované cukroví slepované pikantní marmeládou je šikovná variace na linecké slepované. Mandle, či mandlová mouka přidá chuť i křehkost. Vyzkoušejte je s…
Vosí hnízda, která můžete dozdobit dle vlastní fantazie. Hnízda namočená v čokoládě a dozdobená cukrářským zdobením budou ozdobou slavnostního stolu a uvidíte, že…
Perfektní recept pro všechny milovníky sladkých obědů. Měkoučké kynuté buchtičky přelité lahodným pudinkovým krémem vám jistě zachutnají. Neváhejte a zkuste si je…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Cukr, máslo a žloutky utřeme a přidáme do mouky a zpracujeme v těsto, necháme do rána v lednici odpočinout a před zpracováním necháme při pokojové teplotě povolit,…