Jidášky s rozinkami
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční velikonoční sladkou dobrotou jsou jidáše z kynutého těsta, které se pečou ke snídani o Zeleném čtvrtku. Říká se, že kdo sní jidáše za svítání bude se těšit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční velikonoční sladkou dobrotou jsou jidáše z kynutého těsta, které se pečou ke snídani o Zeleném čtvrtku. Říká se, že kdo sní jidáše za svítání bude se těšit…
Fish and chips je oblíbený pokrm rychlého občerstvení ve Velké Británii. Ryba smažená v nadýchaném těstíčku se podává se silnými bramborovými hranolky. Díky kontrastu…
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Drobenkové koláče jsou velmi oblíbené zejména kvůli své jednoduché a rychlé přípravě. Nejčastěji se plní tvarohem nebo ovocem. Co takhle spojit tvaroh, ovoce a mák?…
Mleté ořechy ve spojení s křehkým těstem, rybízovým džemem a čokoládovou polevou vytvoří neodolatelné řezy nejen na sváteční stůl. Potěšte své blízké tímto lahodným…
Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť…
Odzkoušený recept na kynutý koláč se švestkami, kde za vás velký kus práce udělá domácí pekárna, která těsto připraví. Vláčný koláč, posypaný křupavou drobenkou a…
Dobrý koláček je skvělým doplňkem kávy nebo čaje. Připravte si podle tohoto receptu výborné taštičky, které jsou opravdu vláčné díky použitému tvarohu v těstě a náplní z…
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou…
Pokud jste majitelé domácí pekárny, jistě se vám bude hodit recept na tyto houstičky, babičky jim též říkají žemličky. Jsou tak jednoduché, že je zvládne i pekař…
Vosí hnízda nebo včelí úlky? Ať už jim doma říkáte jakkoliv, nikdy nesmí chybět na vánočním stole. Připravte si letos oblíbené cukroví trochu jinak - s kokosem. Vypadá…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Mazanec je tradiční české pečivo z kynutého těsta oblíbené nejen na sváteční stůl. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek skvostný.
Drobné košíčky z křehkého lineckého těsta pečené ve formičkách můžeme připravit dostatečně dopředu. Podle chuti je pak můžeme plnit krémem oblíbené příchutě. V tomto…
Občas potřebujeme rychlý chutný koláč, který bude do hodinky stydnout nakrájený na tácku před nečekanou návštěvou. A tohle je přesně on. Vyberte vámi preferovanou náplň…
Smažené kynuté bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete…
Vše smícháme.Vložíme do vodní lázně a mícháme do zhoustnutí.Pak vychladíme. Pozor - vodní lázeň je důležitá, jinak vzniknou míchaná vejce!Výborné do bramborového salátu.
Českou klasiku, kynuté koláče, si můžete s tímto receptem vychutnat i pokud dodržujete bezlepkovou dietu. Naplňte je vaší oblíbenou náplní, posypte křupavou drobenkou,…
U tvarohových buchet vázaných tímto způsobem si můžete být jisti, že vám z nich náplň nevyteče. Navíc tato tvarohová náplň velice dobře drží svůj tvar a lze ji použít i…
Do zlatova smažené koblihy z nadýchaného těsta se světlým proužkem kolem dokola, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, jsou oblíbená klasika. Jejich příprava…
Kdo by je neměl rád? Trubičky plněné sladkým bílkovým sněhem. Z netradičního těsta. Ať už je uděláme na rodinnou oslavu nebo společenskou událost, či kolegům v práci,…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Nejprve připravíme náplň. Ořechy nasucho opražíme a umeleme.V rendlíku svaříme mléko s máslem a oběma cukry. Když začne vřít, vmícháme ořechy a med a vypneme. Necháme…