Išlské dortíky
Recept ještě nebyl hodnocenIšlské dortíky patří mezi oblíbené a lahodné druhy cukroví. Základem je křehké kakaovo-ořechové těsto, které plníme lahodným krémem s marmeládou. Dortíky jsou máčené v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Išlské dortíky patří mezi oblíbené a lahodné druhy cukroví. Základem je křehké kakaovo-ořechové těsto, které plníme lahodným krémem s marmeládou. Dortíky jsou máčené v…
Tak tohle je něco pro milovníky máku! Křehký koláč s makovou náplní je ideálním receptem pro začátečníky. Hotový ho máte do hodiny se vším všudy. Náš tip: koláč je hodně…
Tartaletky, připomínající drobné koláče, pocházejí z Francie. Naplněné slaným karamelem, polité čokoládou a posypané sekanými ořechy, naleznou pravidelné místo na…
Rohlíčky nemusí být nutně jenom vánoční cukroví. Tyto křehké rohlíčky jsou tak akorát do ruky, když vás honí mlsná. Můžete je naplnit jakoukoliv sladkou náplní, která…
Sladké medové kokosky s lahodným čokoládovým krémem, s rybízovou marmeládou, chutnají skvěle. Připravit je můžete nejen na Vánoce, ale i při jakékoliv jiné sváteční…
Vypracujeme bílé těsto a necháme odpočinout v ledničce.Připravíme tmavé těsto:ušleháme cukr se žloutky a kakaem,vmícháme mleté oříšky a sníh ze 6 bílků. Bílé těsto…
Žloutkový krém je nepostradatelnou částí některých dezertů. Ať už se chystáte na věnečky, plněné košíčky, dorty nebo jiné dobroty, tento recept zajistí, že náplň bude…
Najít cukrárnu, kde mají rakvičky stále takové, na jaké jsme byli zvyklí, není snadné. I to je důvod, proč si je upéct doma sami. Jejich výhodou je, že se dají napéct do…
Tyhle skvělé košíčky si můžete upéct nejen na Vánoce, ale na jakoukoli příležitost. Jejich příprava není vůbec složitá, takže ji zvládne i začátečník. Jako náplň můžete…
Opilé řezy Izidor nebo také František. Že je ještě neznáte? Tak zde je jejich představení: Nadýchané kakaové těsto, lahodná vrstva oříšků s pořádnou dávkou rumu, máslový…
Lahodné smažené koblížky, plněné marmeládou a posypané moučkovým cukrem, tradičně připravujeme v období masopustu. Koblížky z kynutého těsta však můžeme usmažit kdykoliv…
Příprava makového závinu podle tohoto receptu je snadná, těsto z několika málo surovin je hotové za pár minut. Náplň voní nejen mákem a povidly, ale i čokoládou a…
Mouku, rozmixované ořechy, strouhané máslo, med, kakao a žloutky vypracuji na těsto, pokud se lepí, přidám mouku.Vyválím plát a vykrajuji ne příliš tenká kolečka.Peču…
Zhotovení perníkového adventního svícnu je naprosto individuální záležitostí, je potřeba jen dostatek fantazie. Tu a spoustu trpělivosti pak vyžaduje také jeho zdobení.…
Nadýchané koblihy, navíc plné lahodného krému je úžasná i jen představa. A můžeme si je dopřát kdykoliv, nejen o Masopustu. Nejlepší koblihy jsou vždy ty čerstvé, krásně…
Nápaditě zdobené kakaové linecké s kakaovým máslovým krémem a čokoládovou polevou se bude skvěle hodit do vaší kolekce vánočního cukroví. Zdobení je sice trochu…
Zvláštní, velmi křehké těsto, pečené na obyčejném kancelářském papíru, aby se dalo dobře přenášet. Nadýchaný krém je až příliš jemný, proto ho doporučujeme ještě…
Ze surovin vypracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny do lednice.Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme různé tvary. Polovinu necháme plnou a do druhé poloviny…
Variace na cukroví, kde hrají hlavní roli ořechy a máslový krém je nespočet. Vyzkoušejte tyto oválky, které snoubí křehké ořechové těsto a lahodný máslový krém okořeněný…
Sýrová polévka krásně zasytí a ohřeje. Neplatí tu ale pravidlo, že čím víc sýra, tím líp, protože zase nechceme vytvořit polévkové fondue. Pochutnejte si na ní s…
Buchty nejen pro Honzu, protože budou chutnat i kterémukoliv jinému klukovi nebo muži. Maková a tvarohová náplň, vyladěná k dokonalosti, v kabátku z dozlatova upečeného…
Z mouky, cukrů, ořechů, Hery a vajec vypracujeme hladké těsto a dáme je do fólie odpočinout do lednice. Pak těsto vyválíme na cca 2 mm tloušťku a vykrajujeme různé…
Z mouky, cukrů, ořechů, Hery a vajec vypracujeme hladké těsto a dáme je do fólie odpočinout do lednice. Pak těsto vyválíme na cca 2 mm tloušťku a vykrajujeme různé…
Připravte si ke kávě nebo pro návštěvu vynikající kardinálovy řezy s ovocem. Řezy upečete z piškotového a sněhového těsta, které zdobícím sáčkem nastříkáte na plech do…
Líska je nejen krásná, ale i užitečná dřevina. První rok je nutné ji hodně zalévat, oříšků se poprvé dočkáme za tři roky
Jak na dokonalé škvarky? Záleží na typu sádla i teplotě. A chce to jedno malé kouzlo...
Tatarák (ne)tradičně: Dáte si tvarůžkový, bramborový nebo z pečeného celeru?