Plněné listové těsto kuřecím masem a šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud je vaším favoritem kuřecí maso v jakékoli podobě, pak určitě vyzkoušejte tento méně známý recept na výborný chod, který lze podávat teplý i studený. Nejlépe se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud je vaším favoritem kuřecí maso v jakékoli podobě, pak určitě vyzkoušejte tento méně známý recept na výborný chod, který lze podávat teplý i studený. Nejlépe se…
Retro dezerty mají místo i v dnešním světě moderního pečení. Zejména pak, pokud jde o takovou klasiku, jako jsou právě štafetky. Bílkovo-kokosové těsto protřené…
Prosátou mouku a cukr smícháme s nakrájeným máslem, jemně nastrouhanou kůrou a žloutky. Zpracujeme těsto a uložíme v chladnu do druhého dne.Pak po částech rozvalujeme,…
Strojkové cukroví je skvělá volba pro spěchající. Cukrovíčko je nádherně pravidelné, výroba je přímo kvantově rychlá. A o chutný výsledek se postará dobře zvolené těsto…
Vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme srdíčka. Pečeme na 200°C asi 10 minut. Poté rozdělíme srdíčka na sudé počty (spodky a vršky). Vrchní namáčíme v polevě z bílé…
Do mísy dáme vodu, olej, celá vejce a cukr. Prošleháme (el. šlehačem) a postupně přisypáváme mouku smíchanou s kakaem a prdopečem. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou…
Pokud chcete něčím pohostit nečekanou návštěvu, je tento rychlý závin ideální volbou. Listové těsto stačí potřít kečupem a poklást sýry a salámy, případně i rajčetem.…
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl,…
Ze všech surovin (kromě dvou posledních) vypracujeme těsto, které necháme v chladu chvíli odpočinout.Poté těsto po částech rozvalujeme na plát asi 3 mm silný a vykrájíme…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zabalené ve fólii přes noc v chladu odležet.Vyválíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10…
Vypracujeme těsto ze všech surovin. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odpočinout přes noc. Linecké těsto si můžeme vykrojit do libovolného tvaru.…
Z másla, ořechů, mouky, cukru, tuku a žloutků uděláme hladké těsto, které necháme do druhého dne v chladu odpočinout. Na strojku s tvořítkem děláme tyčinky, dlouhé asi…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme v chladu 2 hodiny odpočinout. Vyválíme a vykrajujeme kolečka. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté…
Variace na cukroví, kde hrají hlavní roli ořechy a máslový krém je nespočet. Vyzkoušejte tyto oválky, které snoubí křehké ořechové těsto a lahodný máslový krém okořeněný…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu,…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Margaretky z lineckého těsta a třeného těsta, zdobené troškou vaší oblíbené pikantní marmelády, potěší na Vánoce celou vaši rodinu. Příjemně sladké cukroví v ústech…
Margaretky z lineckého těsta a třeného těsta, zdobené troškou vaší oblíbené pikantní marmelády, potěší na Vánoce celou vaši rodinu. Příjemně sladké cukroví v ústech…
Tác plný různých druhů cukroví je ozdobou vánoční tabule. Křehké mandlové cukroví, spojené máslovým krémem vonícím po mandlích, ozdobené čokoládou kousky mandlí, se v…
Pudinkové cukroví je výborné i krátce po upečení. Nepotřebuje tolik rozležet jako klasická linecká těsta. Samozřejmě můžete upečené tvary i dále dozdobovat dle vaší…
Linecké cukroví prostě nesmí na vánočním stole chybět. Oproti klasickému receptu se tento liší přidáním škrobu do těsta. Díky němu je těsto velmi křehké. Po upečení pak…
Vzpomínky na dětství: Jak uvařit skvělou krupicovou kaši nebo rajskou s knedlíkem?
Jak se daří finalistům Peče celá země: Vojtěch vyprodává kurzy, Tereza frčí na sítích a Roman se naučil důležitou věc
Trpělivost bochník přináší: Ovládněte sílu kvásku a naučte se péct domácí chléb na jedničku