Piškot se šlehačkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPiškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a…
Vejce ušleháme s cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme vodu, olej a kakao. Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 15 minut na 160…
Upečeme 1 bílkový plát: 270 g bílků (cca 9 ks) + 170 g cukru vyšleháme, přidáme 70 g mletých ořechů + 80 g hladké mouky + 1/2 prášku do pečiva. Upečeme na 180 °C…
Pokud mezi vaše oblíbené sladkosti patří tyčinky Kofila, pak musíte vyzkoušet tyto řezy, s lahodným krémem a šlehačkou na povrchu. Jsou sice náročnější na přípravu, ale…
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Pak do pudinku přidáme máslo, rum a vyšleháme…
Smícháme mouku, cukr, kakao, sůl, sodu, olej, vodu a ocet.Těsto nalejeme na vymyzaný plech a upečeme. Vychladlé potřeme krémem a posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou.…
V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a kakao. Nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh z…
Vejce vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Pak lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem, kakao a ořechy. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a ve…
Vyšleháme celá vejce s cukrem krupice dohusta. Smícháme všechny mouky se solamylem a kakaem na sucho a lehce vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto vylejeme na plech…
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s pr. do peč., kakao a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Vše smícháme a vlijeme do dortové formy vymazané a…
Nadýchaný dezert, který dostojí svému názvu mraky. Křehké odpalované těsto je pokryto vrstvou vanilkového krému, který doplňuje dohladka vyšlehaná šlehačka. To vše je…
Nejdříve uděláme kvásek z droždí, trochy cukru a vlahého mléka. Smícháme všechny suroviny s kváskem a vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto…
Po dobrém nedělním obědu nesmí samozřejmě chybět sladká tečka. Vsaďte na klasiku v podobě kakaové rolády, která je plněná šlehačkou a na povrchu posypaná jahodami.…
K podzimu nepochybně patří padající listí, které šustí pod nohama. Co byste však řekli na měkké, voňavé a sladké lístky? Z litého těsta dvou barev stačí vykrojit tvary,…
Korpus: vodu se solí a máslem svaříme v hrnci nebo kastrolu. Po svaření snížíme teplotu a naráz nasypeme všechnu mouku, kterou rychle vymícháme na hladké nelepivé těsto,…
Uvaříme si z mléka vanilkový pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a necháme zcela vychladit v lednici.Vychlazený pudink pak vyklopíme do mísy a trochu rozšleháme…
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Oddělíme trochu mléka, v němž rozmícháme vanilkové pudinky a mouku. Zbytek mléka zahřejeme, předem v něm rozšleháme žloutky a cukr. Do horkého mléka vlijeme pudinkové…
Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s 10 lžícemi vlažné vody, postupně vmícháme cukr, mouku, ořechy a 1 lžíci kokosu. Vmícháme sníh,…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem,…
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, vsypeme do mixéru, přidáme vejce, špetku soli a krátce rozmixujeme, dokud se čokoláda s vejci nezačne spojovat. Poté otvorem v nádobě…
Na korpus ušleháme vejce, olej a cukr, a vmícháme sypké suroviny, pak vše dobře prošleháme. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy (použila jsem průměr 25 cm).Dáme…
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme…
Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník
Patero zaručených triků, jak připravit nejlahodnější sametovou bramborovou kaši
Jakou vybrat dřezovou baterii? Hitem je senzorová se sprškou a LED osvětlením