Falešné pařížské rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenSmetanu na šlehání zahřejeme na mírném ohni a odstavíme - nesmí vřít! Následně přidáme na kousky nalámanou čokoládu a cukr, mícháním rozpustíme. Necháme vychladnout,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smetanu na šlehání zahřejeme na mírném ohni a odstavíme - nesmí vřít! Následně přidáme na kousky nalámanou čokoládu a cukr, mícháním rozpustíme. Necháme vychladnout,…
Připravte tyto úžasné řezy s lahodným nepříliš sladkým krémem. Polijte složený dezert polevou s použitím cukerného rozvaru. Poleva vytvoří křupavou čokoládovou…
Po dobrém nedělním obědě by neměla chybět sladká tečka. Vsaďte na klasiku v podobě kakaové rolády, která je plněná šlehačkou a jahodami. Příprava je velmi jednoduchá a…
Řezy budou skvělým moučníkem na jakékoliv oslavě. Dokonale jemný a nadýchaný piškot je pokryt nejprve lahodnou vrstvou pudingu s jahodami, na kterém leží ještě…
Nepečený a dobře vychlazený piškotový dort potěší každého. Do libovolné formy na dort stačí naskládat piškoty a na ně připravit lahodný krém ze šlehačky a smetany, který…
Řezy plné máslovo-pudinkového krému s kousky broskví zdobí vrstva lahodné šlehačky. Korpus je díky broskvovému džemu krásně vláčný. Řezy Florida jsou přesně ten moučník,…
Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice. …
Piškot, krém a jahody, to je kombinace, která nikdy nezklame. Zkuste si připravit tento skvělý dort, který nejen krásně vypadá, ale i skvěle chutná. Šlehačkovému krému…
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuha a za stálého šlehání přidáváme žloutky, cukr a kakao. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír a dáme péct do trouby.…
Vyšleháme bílky do husté pěny, přidáme cukr (šlehat), poté přidáme žloutky a opět šleháme (chvilku) a nakonec kakao. těsto vylijeme na pečící papír a pečeme na 180° 8-10…
Žloutky a moučkový cukr smícháme dohromady, z bílků ušleháme sníh a přidáme. Takto vypracovanou hmotu rozetřeme na pečící papír (nejlépe hnědý pečící, mám zkušenost, že…
Vanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Oddělíme trochu mléka, v němž rozmícháme vanilkové pudinky a mouku. Zbytek mléka zahřejeme, předem v něm rozšleháme žloutky a cukr. Do horkého mléka vlijeme pudinkové…
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do husté pěny a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pečící papír, vložíme do středně vyhřáté…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem.Poté postupně zašleháme vejce,mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Vlijeme do formy (dole jsem měla pečící papír a…
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a pomalu po částech přimícháme olej,vodu a mouku.nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Těsto nalejeme na…
Nejprve si uvaříme hustý pudink z mléka, karamelového pudinku a cukru. Vymažeme dortovou formu nebo malý vyšší pekáček máslem a vysypeme hrubou moukou.Žloutky vyšleháme…
Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme nakrájené máslo a vše promneme. Přidáme žloutek a krátce vypracujeme těsto. Vložíme je do mikrotenového sáčku a necháme v…
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, vsypeme do mixéru, přidáme vejce, špetku soli a krátce rozmixujeme, dokud se čokoláda s vejci nezačne spojovat. Poté otvorem v nádobě…
Jablka nastrouháme, necháme chvilku odstát a vylijeme přebytečnou šťávu.Pokapeme citronovou šťávou. Vejce oddělíme, žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Přimícháme…
Uvaříme pudink dle návodu na obalu, jen cukru dáme více. Doslova jej přesladíme. Další cukr už pak do směsi přidávat nebudeme. Můžeme dát i vanilkový cukr. Necháme…
Listové těsto vyválíme na cca 2mm, případně použijeme již vyválené. Nakrájíme na trojúhelníčky (velikost libovolná, já jsem krájela čtverce cca 10x10cm a poté napříč),…
Korpus 2x prořízneme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, poklademe ovocem, přiložíme další korpus a ten pomažeme připraveným krémem. Přiložíme vrch korpusu a…