Dort mandarinkový s kytičkama a s alginátovým ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Předehřejeme troubu na 160°. Připravíme formu, kterou vyložíme pečícím papírem, formu mám 26 cm. Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme…
V misce nadrtíme sušenky a polejeme rozpuštěným máslem. Důkladně promícháme, vyložíme formu a dáme vychladit.Mascarpone smícháme s cukrem.V druhé misce vyšleháme…
Tento jednoduchý a osvěžující dort připravíme z nadýchaného piškotového korpusu, který potřeme lehkým krémem ze šlehačky a zakysané smetany a poklademe jahodami. Místo…
Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme asi 20-25 minut při 180 stupních…
Nepečený a dobře vychlazený kus dortu potěší každého, zejména pak, když je horký letní den. Do libovolné formy na dort stačí naskládat piškoty, lahodný krém ze šlehačky…
Piškotový korpus plněný náplní z vařených jablek a potřený krémem ze šlehačky, mascarpone a kysané smetany, ozdobený mandarinkami a čokoládovými ozdobami, můžete podávat…
Na piškot vyšleháme do pěny vejce s oběma cukry, poté zapracujeme na středním stupni šlehače olej a džus. Pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. …
Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny a pomalu přiléváme olej, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do žloutkové pěny přisypeme mouku s práškem do pečiva a nakonec…
Hledáte inspiraci na drobné sladké pohoštění? Vyzkoušejte tyto krásné drobné dortíky z kakaových koleček slepovaných kávovým krémem, který voní po rumu. Na závěr je…
Jednoduché kakaové těsto se smetanovo-malinovou směsí na povrchu tvoří tuto výbornou buchtu, které jen tak neodoláte. Svěží růžové želé se sladkou chutí malin a jemnou…
Připravte si první korpus. Arašídy rozmixujte najemno. Vyložte formu pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Do mísy…
Všetky suroviny vyšľaháme v šľahači do hladka. Plníme formičky, "kelinky".Pred podávaním necháme postáť v chladničke.
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Přidáme olej, vodu a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec vmícháme do těsta i našlehaný sníh z…
Smícháme tvarohy s neušlehanou šlehačkou. Krásně se to po chvíli vyšlehá na jemný krém. Přidáme džem, skořici, cukr podle chuti a ztužovač. Do dortové formy, která má…
Smícháme tvarohy s neušlehanou šlehačkou. Krásně se to po chvíli vyšlehá na jemný krém. Přidáme džem, skořici, cukr podle chuti a ztužovač. Do dortové formy, která má…
1.Vyšleháme žloutky a Heru s cukrem a 2 lžícemi teplé vody (7 minut). 2.Poté přidáme sníh z bílků a dáme péct na 180 stupňů 15 – 20 minut.položíme na pečící papír 3…
Z 3/4 l mléka, 2-3 vajec, vanilkového cukru, cukru a hladké mouky, vyšleháme těsto. Upečeme stejně velké palačinky a necháme si je prochladnout. Mezitím si připravíme…
Vejce oddělit + cukr ke žloutkům + polohrub.mouka + prášek do pečiva + vanil.cukr + 4 lzice solamylu. Z bilků vyšlehat sníh, pomalu vmíchat do těsta, péci na 180°C asi…
Nejdříve si připrávíme karamel do šlehačky: do hrnce si dáme asi 100g cukru a roztavíme na karamel, přilejeme půlku šlehačky a provaříme cca 1 min. Dáme vychladit. …
Nejdříve třikrát obkreslíme dno dortové formy a vystřihneme. Troubu zapneme na 180 °C. Do jedné mísy dáme bílky a ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřeme do pěny,…
Nejprve vyšleháme z bílků sníh.V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem a poté postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, mléko a olej.Nakonec přidáme sníh a zlehka…
Žloutky umícháme s cukrem do pěny, postupně za stálého míchání přidáme kakao, kávu a po kapkách rum. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a z bílků tuhý sníh. Těsto…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, bílky vyšleháme se špetkou soli a vanilk.ovým cukrem dotuha. Pak vmícháme do žloutkové pěny pomalu mouku s PDP a sníh . Těsto vlijeme…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?