Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Samotné bílky nevyhazujte, dají se využít při vaření i pečení

Samotné bílky nevyhazujte, dají se využít při vaření i pečení

Někdy se stane, že nám vybydou vaječné bílky. Víte, jak je správně uskladnit a na co všechno jdou využít? Rozhodně by byla škoda se jich zbavovat, protože se z nich dá vytvořit hned několik dobrot. A ještě budete mít dobrý pocit z toho, že neplýtváte jídlem.

Bílkový sníh

Bílkový sníh je základem mnoha buchet a také sněhových pusinek. Správný bílkový sníh je pevný a jeho výroba je snadná, stačí jen dodržet několik pravidel. Ostřílení kuchaři rozlišují hned několik druhů bílkového sněhu, např. švýcarský nebo francouzský.

Využití bílků

Vaječné bílky využijete k přípravě dortového krému, při přípravě dortu Pavlova, je také základem bílkové polevy na zdobení perníčků. Můžete také zkusit upéct bílkový chlebíček či biskupský chlebíček. Klasikou jsou výše zmíněné sněhové pusinky.

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty