Sladká a vláčná bublanina plná ovoce a křupavé drobenky: Vychutnejte si ji s námi
Těsto na bublaninu je velmi snadné, skládá se ze základních surovin, které má doma jistě každá šikovná hospodyňka. Stačí vyšlehat vejce, cukr, mouku, mléko a prášek do pečiva, nalít na předem připravený, vymazaný plech a posypat oblíbeným ovocem. Pak už jen nazdobíme sladkou posypkou, která se nám v průběhu pečení promění na křupavou dobrotu.
Tipy na oblíbené bublaniny
Bublaninu můžeme připravit i z kynutého těsta a doplnit třeba tvarohem. Známé jsou také bublaniny doplněné např. šlehačkou nebo jogurtem, které těstu dodají ještě větší vláčnost.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Italský dezert panettone je plný rozinek a kandovaného ovoce. Upečte jej místo vánočky!
Holka u plotny radí: Jak na babiččinu zelňačku s klobásou a smetanou? Chuti pomůže vývar i dostatek kmínu
Balkánský burek: Víte, jak doma připravit oblíbenou křupavou specialitu? Chce to správné těsto!