Cizrna, to není jen hummus a falafel. Naučte se čarovat s cizrnou, je levná a zdravá
Cizrna je luštěnina, kterou většina z nás zná jako základ hummusu či falafelu. Cizrna se však hodí i do salátů nebo se dá požívat samotná, jen uvařená nebo třeba opečená. Má specifickou jemnou chuť a za určitých podmínek nenadýmá. Pokud alespoň někdy vaříte vegetariánská nebo veganská jídla, určitě u vás cizrna najde využití.
Samotná cizrna
Cizrna se hodí jako drobné občerstvení, pokud doma nic jiného nemáte nebo chcete jíst zdravě. Vyzkoušejte tip na pečenou cizrnu, která krásně křupe, nebo cizrnové křupky z trouby. Vynikající je však i jen uvařená nebo v podobě kaše.
Cizrna jako jedna ze surovin
Nelze neuvést cizrnový falafel. Cizrna je výborná i jako součást sytých polévek. Možná trochu překvapivé je využití u sladkého pečení. Mnohem typičtější je její přidání do pomazánky.
Mezinárodní den hummusu
Mezinárodní den falafelu
Světový den luštěnin
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Výživový specialista Petr Havlíček k úplňkové dietě: Doporučuji začít přerušovaným půstem, ten tělu prospěje
Jídelní rozmary slavných: Marilyn Monroe dietu nedržela. Jedla ale ve velkém množství syrovou mrkev a měla ráda krůtí srdíčka i játra
Holka u plotny radí: Kuře na cibulovém zelí je pikantní díky hořčici a voní po citronu a česneku. Takhle snadno se dělá