Dezert: Sladká tečka po hlavním jídle i jen tak ke kávičce vám zvedne náladu
Dezert představuje sladký pokrm, který si často dáváme jako sladkou tečku za hlavním jídlem, ke kávičce či čaji nebo jen tak, když na něj prostě máme zrovna chuť. Vynikající dezert můžete připravit na plech, do skleničky, košíčků či čehokoliv jiného. Důležité je, že vám v jakékoliv podobě zvedne náladu.
Dezert, zákusek, moučník .. v čem se liší?
Dezert, zákusek, moučník se dají používat jako synonyma, ale v drobnostech se liší.
- Zákusek je podáván spíše kusově a v menším provedení,
- moučník je upečený z mouky
- a konečně jako dezert se označuje často nějaká sladká pochutina podávána k určité příležitosti, obecně bývá honosnější a nazdobenější než klasický moučník.
Nejoblíbenější dezerty
Existuje tolik různých možností, jak může dezert vypadat. Velmi oblíbené jsou svěží dezerty z tvarohu, mascarpone, nebo zakysané smetany, rychlovky z listového těsta, ovocné dezerty s jahodami, meruňkami či borůvkami, sladké chlebíčky z banánů, vynikající pečené i nepečené dorty, rolády, košíčky, řezy, věnečky a mnoho dalšího.
Mezinárodní den cheesecake
Předchozí 1 … 6 7 8 9 10 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Marocký zaalouk je skvělý teplý i studený: Na jeho přípravu stačí jen lilek a rajčata, pikantní chuť a vůni Orientu zajistí správné koření
Jarní úklid volá! Vyčistěte troubu, mikrovlnku i zanesené hrnce bez chemie a skoro zadarmo
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník