Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?

Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?

Historie zahrnuje různá období a místa, pro která jsou specifická určitá jídla. Ve středověku byly oblíbené obilné kaše a chlebová polévka, ve starém Egyptě se podávali pečení voli a ve starověkém Řecku vařili polévku z vepřové krve. Řada z jídel se zachovala i dodnes, akorát v modernějším kabátku. Lidé se s oblibou vrací k "retro" kuchyni, která byla plná chutí. 

Několik zajímavostí z kuchařské historie 

Historie s sebou nese řadu zajímavostí, které jste třeba nevěděli. 

  • První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie.

  • Německá bílá klobása vznikla díky kocovině.

  • Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky.

  • Díky malé nehodě na předměstí New Yorku máme točenou zmrzlinu. 

  • Mrkvový dort se objevil, když nebylo na cukr. 

Více

1 8 9 10 11 12 15

Další témata

Další recepty