Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?
Historie zahrnuje různá období a místa, pro která jsou specifická určitá jídla. Ve středověku byly oblíbené obilné kaše a chlebová polévka, ve starém Egyptě se podávali pečení voli a ve starověkém Řecku vařili polévku z vepřové krve. Řada z jídel se zachovala i dodnes, akorát v modernějším kabátku. Lidé se s oblibou vrací k "retro" kuchyni, která byla plná chutí.
Několik zajímavostí z kuchařské historie
Historie s sebou nese řadu zajímavostí, které jste třeba nevěděli.
-
První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie.
-
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině.
-
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky.
-
Díky malé nehodě na předměstí New Yorku máme točenou zmrzlinu.
-
Mrkvový dort se objevil, když nebylo na cukr.
Předchozí 1 … 12 13 14 15 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Mini karbanátky frikadely jsou nejlepší z vepřového a hovězího masa. Pikantní chuť dodá hořčice, muškátový oříšek je krásně ovoní
Na kávu sem chodila císařovna Sisi i legendární herec Vlastimil Brodský: Café Elefant v Karlových Varech funguje již dvě staletí
Tradiční jahodové recepty: Osvědčené rady pro dokonalé knedlíky i perfektní letní koláč