Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?
Historie zahrnuje různá období a místa, pro která jsou specifická určitá jídla. Ve středověku byly oblíbené obilné kaše a chlebová polévka, ve starém Egyptě se podávali pečení voli a ve starověkém Řecku vařili polévku z vepřové krve. Řada z jídel se zachovala i dodnes, akorát v modernějším kabátku. Lidé se s oblibou vrací k "retro" kuchyni, která byla plná chutí.
Několik zajímavostí z kuchařské historie
Historie s sebou nese řadu zajímavostí, které jste třeba nevěděli.
-
První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie.
-
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině.
-
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky.
-
Díky malé nehodě na předměstí New Yorku máme točenou zmrzlinu.
-
Mrkvový dort se objevil, když nebylo na cukr.
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 15 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tesco v Klášterci nad Ohří znovu otevřeno: Nový vzhled, moderní technologie a speciální nabídky
Někdo to rád sladké! Hořká čokoláda pomáhá při hubnutí a připravíte z ní skvělé dezerty!
Sedm kroků k tomu nejlepšímu cheesecaku. Jak zajistit, aby byl dokonale vláčný a rovný na povrchu