Italská kuchyně není jen o těstovinách. Co všechno vám může nabídnout?
Pravá italská kuchyně je charakteristická tím, že je zdravá, jednoduchá na přípravu a využívá především čerstvé suroviny. Italové jsou považovaní za milovníky jídla a velmi rádi si jej vychutnávají. Umí bravurně připravovat nejrůznější suroviny a dali nám také slavné šunky, sýry a vína, u kterých se nám tají dech.
Typická italská kuchyně
Čím je typická italská kuchyně? Italové umí perfektně upravovat:
- těstoviny (bolognese, carbonara, lasagne, aglio olio e pepperoncino,... ),
- zeleninu na milion způsobů (pečená, grilovaná, ...),
- různé druhy masa a ryb včetně mořských plodů,
- pizzu (margherita, quattro formaggi, s prosciuttem, ...),
- polévky (minestrone, rajčatová, cuketová, špenátová, ...),
- krémové risotto (rajčatové, hříbkové, lanýžové, zeleninové, smetanové, ...),
- sladké dezerty (tiramisu, panna cotta, ..),
- saláty (caprese, caponata, panzanella, ...),
- zmrzliny (smetanová, čokoládová, pistáciová, stracciatella, ...).
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?