Italská kuchyně není jen o těstovinách. Co všechno vám může nabídnout?
Pravá italská kuchyně je charakteristická tím, že je zdravá, jednoduchá na přípravu a využívá především čerstvé suroviny. Italové jsou považovaní za milovníky jídla a velmi rádi si jej vychutnávají. Umí bravurně připravovat nejrůznější suroviny a dali nám také slavné šunky, sýry a vína, u kterých se nám tají dech.
Typická italská kuchyně
Čím je typická italská kuchyně? Italové umí perfektně upravovat:
- těstoviny (bolognese, carbonara, lasagne, aglio olio e pepperoncino,... ),
- zeleninu na milion způsobů (pečená, grilovaná, ...),
- různé druhy masa a ryb včetně mořských plodů,
- pizzu (margherita, quattro formaggi, s prosciuttem, ...),
- polévky (minestrone, rajčatová, cuketová, špenátová, ...),
- krémové risotto (rajčatové, hříbkové, lanýžové, zeleninové, smetanové, ...),
- sladké dezerty (tiramisu, panna cotta, ..),
- saláty (caprese, caponata, panzanella, ...),
- zmrzliny (smetanová, čokoládová, pistáciová, stracciatella, ...).
Den lasagní
Den Caesar salátu
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 9 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Pochoutkový salát podle ČSN: Retro klasika je levná a snadná na přípravu, navíc stále potěší svou jedinečnou chutí
10 nejlepších masopustních moučníků: Usmažte si koblihy, upečte vdolky a připravte boží milosti!