Kečup: Výborná rajčatová omáčka, která nesmí chybět v žádné domácnosti
Kečup je hustá omáčka jasně červené barvy, která se běžně používá v každé domácnosti. Pokud patříte mezi nadšence pěstování domácí zeleniny, pak určitě musíte vyzkoušet poctivý domácí kečup ze sladkých rajčat, který nebude mít konkurenci. Jeho příprava je velmi snadná a budete mít jistotu, že jsou v něm pouze poctivé suroviny bez přidaných dochucovadel a konzervantů. Poté už jen stačí si ho vychutnat třeba jen tak, nebo ho přidat do různých omáček.
Kečup nebo protlak?
Jaký je vlastně rozdíl mezi protlakem a kečupem? V obchodech se setkáte s mnoha druhy rajčatových protlaků nebo kečupů.
- Rajčatový protlak se vyrábí z vařených rajčat, které se poté přepasírují do požadované konzistence. Tento protlak se poté používá k průmyslové výrobě kečupu.
- Domácí rajčatový kečup se vyrábí z čerstvých, krásně červených plodů, nejlépe přezrátých, které jsou přirozeně sladké a obsahují tu správnou rajčatovou chuť. Pokud se přípravy domácího kečupu trochu bojíte, pak můžete vyzkoušet jednodušší variantu, kdy se jednoduše peče v troubě.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
V akci: Rum o 70 korun levnější láká k výrobě perfektního cukroví. Nabízí se skvělé vosí úly nebo lahodné rumové kuličky
Oblíbené kozí či beraní rohy jsou nejlepší v sladkokyselém nálevu. Takhle snadno se připravují
Ztracená vejce podle šéfkuchaře Romana Pauluse: Díky fintě s vidličkou se vám odteď už vždycky povedou