Kokos je král mezi ořechy. Nejen že je velký, má i široké použití
Kokos je ořech, který lze využít beze zbytku. Z dřevnaté skořápky vytvoříte domeček pro křečka, kokosové mléko je vynikající do dezertů či polévek, strouhaná dužina se hodí třeba na tvorbu nepečeného cukroví. Nezapomenout nesmíme ani na kokosový olej skvělý na smažení lívanců a na kokosovou mouku, kterou vyhledávají například celiaci.
Strouhaný kokos
Strouhaný kokos se využívá především do nepečeného cukroví. Často je také součástí nepečených rolád. Synonymem strouhaného kokosu jsou jemné, nadýchané a všemi milované kokosky.
Kokosový olej
Kokosový olej se používá v kosmetice, ale i v kuchyni má své místo. Jde o nasycený tuk, takže bychom ho neměli používat denně. Na kokosovém oleji lze připravit batáty, typičtější je smažení lívanců.
Den kokosu
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Poslední večeře Krista: Co skutečně jedl Ježíš večer před tím, než byl ukřižován? Placky z nekvašeného těsta a speciální moučník
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd