Koktejl: Z čerstvého ovoce, nealkoholický nebo alkoholický, který je ten váš?
Koktej je speciální nápoj, který vznikl spojením několika různých druhů nápojů alkoholických i nealkoholických nebo speciálních surovin. V sezóně, kdy začíná dozrávat čerstvé ovoce si můžeme vychutnat šťavnatý ovocný koktejl nebo dokonalé smoothie, které vám zpříjemní každý den a doplní potřebné vitamíny a minerály.
Koktejl pro každou příležitost
Správně namíchaný koktejl doplní každou správnou oslavu, kterou pozvedne o další level výš. Na speciálně namíchané koktejly se vydáváme do různých barů, kde si jejich přípravu vezmou na starost barmani. Při dodržování přesného postupu si můžete připravit oblíbený koktejl jednoduše i doma. A které patří mezi nejoblíbenější?
- Pro ty, kteří se raději vyhýbají konzumaci alkoholu máme také řešení, připravte si váš oblíbený koktejl i bez něj. Ukážeme vám pár jednoduchých tipů.
- A trochu zpátky do retra období - znáte koktejl modrou lagunu? Pokud ne, tak je to pro vás opravdová výzva.
- Hitem léta jsou bezpodmínečně koktejly, které vás především krásně osvěží. Vyzkoušejte třeba Limoncello Spritz.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Už jste ochutnali osvěžující koktejl Margaritu? Podává se ve sklenici na stopce a připravíte si ji z tequilly, pomerančového likéru a limetkové šťávy. První zmínka o tomto koktejlu je již z roku 1953. Je tak populární, že Američané dokonce slaví 22. únor jako Národní den Margarity.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr, čerstvé lístky máty a limeta s perlivou vodou. Servíruje se ve vysokých sklenicích se slánkou a míchátkem. Podrcením lístků máty vznikne příjemná chuť tohoto koktejlu, který se těší velké oblibě. Někdy se místo limetky používá pouze šťáva a místo cukru sirup.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Bloody Mary, v překladu krvavá Marie, je oblíbený koktejl. Připravuje se z vodky, rajčatového džusu, různých druhů koření a dalších příchutí, např. tabasca, hovězího bujónu, citronové šťávy nebo celerové soli. Historie tohoto koktejlu, oblíbeného hlavně mezi muži, je záhadná. Jeho název je spojován s mnoha historickými postavami. Příprava je jednoduchá.