Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopr je bylina s krátkým názvem, ale s dlouhým výčtem možností použití

Kopr je bylina s krátkým názvem, ale s dlouhým výčtem možností použití

Dle Wikipedie je kopr vonný jednoletá bylina, která dorůstá výšky až 1 metr. V kuchyni je nejlepší používat čerstvý vypěstovaný kopr, který má výraznou chuť. Kopr ale samozřejmě můžete použít i v zimě, například naložený v soli, mražený nebo sušený.

Koprová omáčka a polévka

„Koprovku“ někteří nenávidí a jiní milují, zřejmě nic mezi tím. Koprová omáčka je vynikající jak klasická, tak třeba ozvláštněná dýní nebo rozpuštěným tvrdým sýrem. Stejně tak existují i obměny tradiční koprové polévky, například koprová polévka s fazolemi.

Další využití kopru

Kopr se hodí do pomazánek, lze jím ochutit pečivo a vynikající je také jako přísada do salátu. Vegetariáni by mohli ocenit recept na pohanku s řepou a koprem. Co se týče masa, kopr lze kombinovat i s rybami.

 

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty