Kopr je bylina s krátkým názvem, ale s dlouhým výčtem možností použití
Dle Wikipedie je kopr vonný jednoletá bylina, která dorůstá výšky až 1 metr. V kuchyni je nejlepší používat čerstvý vypěstovaný kopr, který má výraznou chuť. Kopr ale samozřejmě můžete použít i v zimě, například naložený v soli, mražený nebo sušený.
Koprová omáčka a polévka
„Koprovku“ někteří nenávidí a jiní milují, zřejmě nic mezi tím. Koprová omáčka je vynikající jak klasická, tak třeba ozvláštněná dýní nebo rozpuštěným tvrdým sýrem. Stejně tak existují i obměny tradiční koprové polévky, například koprová polévka s fazolemi.
Další využití kopru
Kopr se hodí do pomazánek, lze jím ochutit pečivo a vynikající je také jako přísada do salátu. Vegetariáni by mohli ocenit recept na pohanku s řepou a koprem. Co se týče masa, kopr lze kombinovat i s rybami.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Hubneme s chutí! Které světové kuchyně jsou ty nejzdravější?
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička