Kopřiva je multifunkční – je to nejen léčivka, ale i ingredience na vaření
Žahavým kopřivám jsme se jako malí vyhýbali, ale jako velcí je vyhledáváme pro jejich léčivé účinky a možnost využití v kuchyni. Kdo má to štěstí, že má kopřivy nadosah třeba za domem, měl by toho náležitě využít. Připravit z nich jdou osvěžující sirupy, saláty, hodí se do nádivek nebo jako příloha.
Léčivé účinky kopřiv
Kopřiva je vyhledávaná, protože pomáhá při nemocech kloubů. Pomůže také při krvácení z dásní a při anémii, tedy chudokrevnosti. V listech a nati je obsažen vitamín C a minerální látky. K detoxikaci je vynikající kopřivový čaj.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Kibbeh – masové kuličky z Libanonu nejsou jen tak ledajaké. Když do nich kousnete, čeká vás malé překvapení
Černají, šednou nebo hnědnou vám rajčata? Asi jim chybí vápník! Pomůže postřik z mléka nebo speciální prostředky
Boží hod velikonoční: Proč by hospodyňky neměly už nic péct a kam s drobky z mazance?