Koření a ochucovadla dodají jídlu ten správný šmrnc. Čím vším je možné pokrmy doladit?
Kvalitní koření a dochucovadla dodají jídlům tu správnou chuť. Používají se do polévek, omáček, na maso, ryby, zeleninu, prostě na cokoliv chcete. Na výběr máte ze spousty různých druhů, a dokonce i úprav - koření může být mleté, drcené, celé, ale i tekuté.
Existuje jednodruhové koření i směs
K dostání je jak jednodruhové koření, tak i směsi používající se na speciální jídla.
- Jednodruhové koření zahrnuje například bylinky (bazalka, oregano atd.), chilli, kmín, sušený česnek, pepř, kari, kurkumu, mletou papriku a spoustu dalších.
- Směs koření se používá, abyste doma nemuseli mít všechny druhy. Existuje například koření na ryby, na pizzu, na čínu či specifické Garam Masala koření. Na klasické české omáčky se pak často používá takzvané divoké koření.
Domácí koření
Pokud máte rádi věci vlastní výroby, pak si můžete zkusit vyrobit i domácí koření. Nejčastěji se ze směsi nasušených bylinek vyrábí polévkové koření, ale můžete si z několika koření vytvořit vlastní směs třeba na maso, těstoviny, grilovanou zeleninu či do omáček. Míchání směsí vám poté při samotném vaření ušetří spoustu času.
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 10 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33