Správně připravená marináda dodá masu tu potřebnou chuť a šťavnatost
Marináda je vlastně takový tekutý poklad, který se používá k ochucení masa či jiných pokrmů. Používá se hnedka ze dvou důvodů: Jednak dodá masu potřebnou chuť a šmrnc a také mu pomáhá dodat potřebnou křehkost a šťavnatost. Marinádu si můžete připravit podle vlastní chuti a nápaditosti. Žádná marináda se určitě neobejde bez tří základních surovin jako je olej, koření či bylinky a kyselá složka např. ocet.
Marináda, bez které se neobejde žádná grilovačka
Umíte si připravit letní grilovačku bez pořádné marinády, která dopomůže k lepší chuti grilovaného masa? My tedy ne. Poradíme vám, jak připravit tu nejlepší marinádu, po které se vám budou sbíhat sliny. Přidejte do ní pořádnou porci čerstvého česneku a bylinek!
Marináda se hodí i běžnému použití
Není-li zrovna grilovací sezóna, pak určitě oceníte marinádu i při běžném denním vaření a pečení masa. Když si maso naložíte den dopředu do oblíbené marinády - druhý den budete mile překvapeni, k jaké chuti a křehkosti masa vám dopomůže. Vyzkoušejte třeba marinované kuře.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Čatní z angreštu je jemně pikantní a lehce aromatické. S cibulí a hořčičným semínkem báječně ladí k sýrům