Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechy jsou významným zdrojem zdravých tuků a kromě toho chutnají božsky

Ořechy jsou významným zdrojem zdravých tuků a kromě toho chutnají božsky

Ořechy jsou skvělým příkladem výživných potravin, které mají mnoho využití v kulinářství. Kromě toho jsou významným zdrojem živin. Obsahují zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, vitamíny (zejména vitamín E a vitamíny skupiny B), minerály (jako je hořčík, fosfor a draslík) a antioxidanty. Tyto složky ořechů přispívají ke zdraví srdce, normální funkci mozku, zvýšení energie a posílení imunitního systému

Nejznámější druhy ořechů 

Existuje mnoho různých druhů ořechů, z nichž mezi nejoblíbenější patří

Využití v kuchyni 

Ořechy mají velmi široké využití, a to především ve sladké kuchyni. Často se používají do pečených i nepečených dezertů, ale nejoblíbenější jsou zejména k přípravě cukroví. Z mandlí se například vyrábí také mandlová mouka, ze které připravíte zdravé a bezlepkové dobroty. Využití najdou i ve slané kuchyni, používají se do omáček i do salátů. Chutnají perfektně i samostatně, nebo například obalené v čokoládě, medu nebo karamelu. 

Více

1 6 7 8 9 10 11

Další témata

Další recepty