Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladká i pikantní: Paprika je oblíbená mezi všemi milovníky dobrého jídla

Sladká i pikantní: Paprika je oblíbená mezi všemi milovníky dobrého jídla

Paprika je oblíbená a všestranná zelenina, která se stala důležitou součástí mnoha kuchyní po celém světě. Je bohatým zdrojem vitamínu C a obsahuje také vitamín A, vitamín B6 a antioxidanty, jako je karotenoid beta-karoten. Obsahuje též vlákninu, která je prospěšná pro trávení, a minerály, jako je draslík a hořčík. Co se týče pěstování, semena papriky se obvykle předpěstovávají a poté se mladé rostlinky vysazují na vhodná místa.

Druhy paprik 

Existuje mnoho různých odrůd papriky, které se liší podle tvaru, velikosti, barvy a chuti. Patří sem sladké papriky, které jsou typické pro zelenou, červenou, žlutou a oranžovou barvu. Mezi pikantní odrůdy patří jalapeño, habanero, serrano a mnoho dalších. Každá odrůda má své vlastní charakteristické vlastnosti a použití.

Využití v kuchyni

Papriku lze využít na mnoho způsobů. Sladké papriky jsou skvělé do salátů, grilovaných pokrmů a omáček či k naplnění masem. Pikantní papriky jsou oblíbeným kořením v mnoha pikantních pokrmech, jako jsou salsy, chilli nebo pikantní omáčky. Papriku lze také sušit, zavařit, mlet na koření nebo konzervovat v octu či oleji

Více

1 3 4 5 6 7 8

Další témata

Další recepty