Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čerstvému křupavému pečivu se nic nevyrovná. Dokážete si bez něj představit svůj život?

Čerstvému křupavému pečivu se nic nevyrovná. Dokážete si bez něj představit svůj život?

Čerstvý rohlík namazaný máslem. Že už jen při tom pomyšlení se vám sbíhají sliny? Není divu. Pečivo miluje snad každý z nás, a to ať už se jedná o jakékoliv různé druhy. Vybere si totiž milovník sladkého, zastánce zdravé stravy i vyznavač klasiky. Existují i recepty bez droždí, a tak si nadýchané pečivo zvládnete připravit hned, co na něj dostanete chuť. 

Druhy pečiva 

Pečivo není jen o klasických bílých rohlících. Za tímto pojmem se skrývá více. 

  • Běžné pečivo: rohlíky, housky, raženky, bagety či veky. 
  • Jemné sladké pečivo: koláče, šátečky, croissanty, záviny, vánočky a další druhy. 
  • Trvanlivé pečivo: perníky, oplatky, sušenky, slané tyčinky, krekry atd. 

Pečivo dále můžeme rozdělit také pode druhu použité mouky. K dostání je celozrnné, vícezrnné, grahamové, žitné či žitnopšeničné. Existuje i pečivo bez mouky.

Jaké má pečivo využití v kuchyni? 

Asi nejoblíbenější je pečivo jen tak obložené oblíbenými surovinami (šunka, salám, sýr, pomazánka, salát, zelenina, ...). Takto si ho můžete dát ke snídani, večeři, svačině a koneckonců klidně k i obědu. Často se také pečivo přikusuje k různým polévkám, dává se do mletého masa, aby bylo nadýchanější nebo si z něj udělejte lahodnou žemlovku

Více

1 2 3 10

Další témata

Další recepty