Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti
Polevy jsou krásný a jednoduchý způsob zdobení různého druhu cukroví, dortů, dezertů a plno dalších sladkých dobrot. Nejoblíbenější druh polevy je čokoládová, která má velmi snadnou přípravu a hodí se téměř na všechny dezerty. Další velmi často používaná poleva je ovocná, která doplní dezert zajímavou chutí a někdy i barvou.
Příprava oblíbených polev na dezerty
- Čokoládová poleva: Základní suroviny na přípravu čokoládové polevy jsou kvalitní kakao a vysokoprocentní čokoláda. Tuto polevu můžeme připravit mnoha způsoby např. ze smetany na šlehání, nebo přidáním tuku.
- Ovocná poleva: Můžeme ji připravit z mnoha druhů ovoce, nejčastěji se používá citron, který krásně osvěží hotový dezert.
- Marcipánová poleva na dort: Zkoušeli jste už někdy doma připravit marcipán, který nádherně dozdobí dort nebo třeba cupcakes? Jeho příprava není žádná věda.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře