Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti

Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti

Polevy jsou krásný a jednoduchý způsob zdobení různého druhu cukroví, dortů, dezertů a plno dalších sladkých dobrot. Nejoblíbenější druh polevy je čokoládová, která má velmi snadnou přípravu a hodí se téměř na všechny dezerty. Další velmi často používaná poleva je ovocná, která doplní dezert zajímavou chutí a někdy i  barvou. 

Příprava oblíbených polev na dezerty

  1. Čokoládová poleva: Základní suroviny na přípravu čokoládové polevy jsou kvalitní kakao a vysokoprocentní čokoláda. Tuto polevu můžeme připravit mnoha způsoby např. ze smetany na šlehání, nebo přidáním tuku. 
  2. Ovocná poleva: Můžeme ji připravit z mnoha druhů ovoce, nejčastěji se používá citron, který krásně osvěží hotový dezert. 
  3. Marcipánová poleva na dort: Zkoušeli jste už někdy doma připravit marcipán, který nádherně dozdobí dort nebo třeba cupcakes? Jeho příprava není žádná věda. 

 

Více

1 2 3 5

Další témata

Další recepty