Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti

Skvěle vyladěná poleva dovede váš dezert či dort k naprosté dokonalosti

Polevy jsou krásný a jednoduchý způsob zdobení různého druhu cukroví, dortů, dezertů a plno dalších sladkých dobrot. Nejoblíbenější druh polevy je čokoládová, která má velmi snadnou přípravu a hodí se téměř na všechny dezerty. Další velmi často používaná poleva je ovocná, která doplní dezert zajímavou chutí a někdy i  barvou. 

Příprava oblíbených polev na dezerty

  1. Čokoládová poleva: Základní suroviny na přípravu čokoládové polevy jsou kvalitní kakao a vysokoprocentní čokoláda. Tuto polevu můžeme připravit mnoha způsoby např. ze smetany na šlehání, nebo přidáním tuku. 
  2. Ovocná poleva: Můžeme ji připravit z mnoha druhů ovoce, nejčastěji se používá citron, který krásně osvěží hotový dezert. 
  3. Marcipánová poleva na dort: Zkoušeli jste už někdy doma připravit marcipán, který nádherně dozdobí dort nebo třeba cupcakes? Jeho příprava není žádná věda. 

 

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Topping

Topping je sirup nebo poleva s různými příchutěmi. Používá se k dochucení nebo ozdobení různých moučníků, pohárů nebo zmrzlin. Také ho můžeme použít na palačinky nebo vafle. V obchodě je jich velký výběr, ale kdo chce, může ho připravit i doma z dostupných surovin.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Ganache

Ganache je poleva na pečivo, vyrobená z čokolády a smetany. Není tak tuhá, jako klasická poleva. Použitá čokoláda musí být kvalitní, s vysokým obsahem kakaa, a smetana s 33 % tuku. Ganache se používá na polevy, glazury, náplně do makronek nebo pralinek.

1 3 4 5

Další témata

Další recepty