Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodná povidla povznesou každý moučník o úroveň výše

Lahodná povidla povznesou každý moučník o úroveň výše

Povidla mají sladkou chuť, která se odvíjí od odrůdy ovoce a množství použitého cukru. Mají hladkou, krémovou nebo lehce zrnitou texturu a jsou bohatá na přírodní ovocné aroma. Jsou oblíbeným způsobem, jak zachytit a uchovat čerstvou chuť ovoce na celý rok

Druhy povidel 

Úplně nejčastěji se setkáte se švestkovými povidly, které jsou také nejoblíbenější. Dále si pak můžete pochutnat na hruškových nebo jablečných povidlech. Povidla jsou typická tím, že se vaří (případně pečou v troubě) bez přidání dalších ochucovadel až do zhoustnutí, ale můžete je ale ozvláštnit různými příchutěmi, jako jsou skořice, vanilka či perníkové koření.

Využití povidel v kuchyni 

Povidla najdou své využití především ve sladké kuchyni. 

  • Nejvíce se povidla hodí do koláčů a buchet, často v kombinaci s mákem/tvarohem,
  • můžete si je však namazat jen tak na toust či čerstvý chléb, 
  • jsou ideální na různé bramborové placky, vopelky či lokše, 
  • skvěle se hodí do sladkých kynutých knedlíků
  • používají se ale také do sladkých omáček k masu atd. 

Více

1 3 4 5

Další témata

Další recepty