Snadný dezert, který milují všechny děti. Puding je výborný samotný i jako přísada
Pudink či puding je hmota, která má zcela specifickou, dalo by se říci gelovou, konzistenci. Jde o směs pudinkového prášku (tvořeného převážně škrobem), cukru a mléka, přičemž pudinkový prášek je velmi levný a z jednoho sáčku vytvoříte několik porcí dezertu.
Domácí pudink
Pokud se stane, že doma nemáte pudinkový prášek, neznamená to ještě, že si nemůžete dopřát dokonale hladký pudink. Domácí pudink lze vyrobit z pouhých čtyř surovin a budete překvapeni, jak dobrý je.
Pudink jako surovina
Pudink je součástí mnoha moučníků, například švestkového koláče far. Uplatnění najde také ve strouhaném koláči či jahodovém koláči se šlehačkou. Zapomenout nesmíme na vanilkový krém neboli šodó.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Byliny v kuchyni: Majoránka není jen koření do bramboračky. Léčí neurózy i ekzém
Grilování s Martinem Svatkem: Špízy z ovoce nedoporučuji, zeleninu grilujte krátce, jinak nebude dobrá, říká šéfkuchař
Jak pěstovat bylinky za oknem? Semínka bazalky potřebují vlhčit rozprašovačem, u petrželky je lepší koupit sazeničku