Ředkvičky: Jasně červená kulatá zelenina, která je nabitá zdraví prospěšných látek
Malý kulatý červený zázrak - ředkvičky. Radíme je do čeledi brukvovitých rostlin, kam patří také květák, kapusta nebo kedlubna. Mají kulatý tvar a jasně červenou barvou na povrchu, krásně bílou uprostřed a lehce štiplavou chuť. Ředkvičky jsou přímo nabité vitamíny. Obsahují vysoké množství vitamínu C, kyseliny listové a draslíku, jak uvedl ve svém článku server NZIP. Pěstování ředkviček zvládnete velmi snadno i doma, jsou velmi nenáročné a dají se sadit až třikrát do roka.
Využití ředkviček v kuchyni
Ředkvičky mají opravdu hojné využití v kuchyni, nejčastěji je konzumuje v syrovém stavu a přidáváme je do různých salátů a pomazánek. Dají se však i tepelně upravit, kde teplená úprava sníží jejich štiplavou chuť. Hodí se zejména do polévek, omáček nebo třeba jen tam podusit k masitým pokrmům. Ředkvičky je ovšem nutné před samotnou konzumací řádně opláchnout od zeminy. Využít můžete také zelené části z ředkviček a připravit si z nich třeba skvělé pesto.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Skromná kuchyně: Dušený špenát může být levná delikatesa, když jej správně dochutíme. Roli hrají smetana i dokonale osmažená cibulka
Velikonoční trhy v Praze provětrají peněženku: Langoš za 160 Kč, perníčky stojí 250 Kč a marcipán je za 300 Kč
Jak na dokonale šťavnaté knedlíky ve vajíčku: Chuti prospějí slanina i cibule, ale nejdůležitější je krok s vajíčky