Díky správnému skladování potravin budou potraviny stále jako čerstvé
Správné skladování potravin je klíčové pro zachování jejich čerstvosti, bezpečnosti a kvality. Nesprávné skladování může vést k plýtvání potravinami a ztrátě jejich živin, nehledě na to, že vyhazujete peníze. V našem seriálu se dozvíte například, jak skladovat ořechy, jak uložit zeleninu na zimu, nebo jak upravit zeleninu před zamrazením.
Kde se skladují potraviny?
Potraviny lze skladovat různými způsoby, v závislosti na jejich druhu, trvanlivosti a prostředí, ve kterém jsou uchovávány.
-
Chladnička: Chladnička je ideálním místem pro skladování čerstvých produktů, jako jsou mléko, maso, ovoce, zelenina, máslo a různé omáčky.
-
Mraznička: Mraznička slouží k dlouhodobému skladování potravin, jako jsou maso, ryby, zelenina, ovoce a již hotová jídla.
-
Spíž: Suché potraviny, jako jsou těstoviny, rýže, mouka, luštěniny, koření a obiloviny, oleje, konzervy atd. by měly být uloženy v suchém a tmavém prostoru.
-
Sklep: Pro některé druhy zeleniny, jako jsou brambory, cibule a mrkev, je sklepní prostor ideálním místem pro skladování, neboť poskytuje chlad a vlhkost.
Do čeho se umisťují potraviny při skladování?
Při skladování potravin máte několik možností. Buď necháte potraviny v balení, ve kterém jste je zakoupili, nebo použijete vlastní. Hojně se využívají nádoby s uzávěrem (sušenky, obiloviny, cereálie atd.), vacuum balení, znovu uzavíratelné sáčky, voskové či jutové pytlíky apod. To, jaké skladování zvolíte, záleží na tom, o jakou potravinu se jedná a co potřebuje.
Předchozí 1 … 3 4 5 6 7 8 Další
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více
Tipy na valentýnské dárky, které vám zpříjemní společné chvíle!
Jak jednoduše zavařit hrušky? Kromě dobře zralých hrušek stačí už jen dvě ingredience a pár hřebíčků pro lepší aroma
Novoroční čočka: Podle našeho receptu to jde i bez namáčení a hravě ji zvládnete i v „posilvestrovské“ indispozici