Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá

Vůně skořice je zcela nezaměnitelná. Pojďme se podívat, co se za ní skrývá

Kde se vlastně bere skořice? Skořice je kůra skořicovníku, což je tropický strom. Skořice se používá především v potravinářském průmyslu, ale pro své léčivé účinky se využívá i v léčitelství nebo kosmetice. Ze skořice je možné získat skořicový olej.

Druhy skořice

V našich obchodech obvykle naleznete dva druhy skořice. Tradičnější je skořice čínská, která je aromatičtější a ostřejší, méně známá je skořice cejlonská. Ta má jemnější vůni i chuť a obvykle chvíli trvá, než si na ni strávníci zvyknou.

Využití skořice v kuchyni

Skořicí voní některé druhy vánočního cukroví, ale také třeba moučníky. Sladká chuť ale neznamená, že nejde skořici využít ve slané kuchyni. Skořicí dochutíte například kuřecí nebo vepřové maso.

Více

1 2 3 4 5

Další témata

Další recepty