Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky: Jak připravit dokonalé domácí škvarky, na kterých si pochutnáte

Škvarky: Jak připravit dokonalé domácí škvarky, na kterých si pochutnáte

Patříte mezi milovníky škvarků a různých pochutin z nich? Zkoušeli jste si už někdy připravit domácí škvarky? Pokud byste si rádi pochutnali na domácích a poctivých škvarcích ale máte obavy z jejich přípravy, pak nezoufejte. Poradíme vám, jak na jejich přípravu v domácích podmínkách. Z připravených škvarků poté můžete připravit různé pochutiny, třeba výborné škvarkové pagáče, nebo poctivý domácí chléb, kterému škvarky zajistí dokonalou chuť. Na poutích a slavnostních událostech se také hojně setkáte se škvarkovými tyčinkami

Jak vyškvařit škvarky?

Nebojte, při dodržování správného postupu je zvládnete připravit snadno. Můžete si je připravit dle vlastní libosti - zvolíte si vlastní velikost výsledných škvarků, nebo také jejich křupavost

  1. Mezi základní surovinu patří bezpochyby syrové sádlo.
  2. K jejich přípravě nepotřebujete žádné speciální přístroje - poslouží obyčejný kuchyňský hrnec.
  3. Syrové sádlo si nakrájejte na kostičky, dejte je do připraveného hrnce a podlejte vodou. Pro lepší chuť je možné použít i pivo.
  4. Jakmile se voda začne vypařovat, dojde k uvolňování tuku
  5. Poté je potřeba hrnec přikrýt a nechat škvarky škvařit na mírném ohni

Více

1 2 3

Další témata

Další recepty